0 0
Kruasanų ir kamambero sūrio „pyragas”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
450 g. Šaldyti kruasanai
170 g. Camambert sūris
50 g. Fermentinis sūris
50 g. Čederio sūris
keletas šakelių Petražolės
kepimo indui patepti Sviestas
1 šaukštas (tiks bet kokia jūsų mėgstama) Apelsinų uogienė su žievelėmis
keletas, nebūtinai Pinijos

Kruasanų ir kamambero sūrio „pyragas”

Nerealus kepinukas dalijimuisi, garantuoju, kad patiks :)

  • 50 min.
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Nerealus kepinukas dalijimuisi, garantuoju, kad patiks 🙂

Pradžioje buvo kiek nedrąsu, nes toks labai jau eksperimentas, bet išbandžiusi porą kartų supratau, kad nesėkmei nėra šansų, taigi mėginkite drąsiai 🙂

Reikės camambert sūrio, jei didesnė kompanija – rinkitės didesnį rutuliuką (bent jau 170 g.), kepimui tiks visai paprastas iš prekybos centro. Jeigu yra noras padekoruoti visą užkandį, tuomet vieną sluoksnį camambert’o nupjauname ir iš jo išspaudžiame kokį nors motyvą, pvz., Kalėdoms labai tiks žvaigždė ir pan. Aš norėjau širdelės savo ištikimiems draugams 🙂

Svarbiausia, reikia pasirūpinti, kad turėtumėte šaldytų kruasanų (be šokolado ir kitų saldžių priedų). Jų radau įvairių skirtinguose prekybos centruose.

Tokiam kepimo indui, kaip manasis (užkandžiams užteko 6 asmenims), aš dar pridėjau porą iš kitos pakuotės, taigi iš viso apie 400 g. Juos reikia šiek tiek atitirpinti, apie 10 min. pilnai užtenka, o tada supjaustyti kiekvieną į 4-6 dalis, priklausomai nuo dydžio. Supjaustytus beriame į nemažą dubenį, sumaišome su 50 g. tarkuoto raudonojo čederio sūrio, 50 g. mėgstamo fermentinio (galima dėti ir mocarelos), gero žiupsnio pjaustytų petražolių, galima ir prieskoninių žolelių.

Kepimo indą patepame sviestu, per vidurį dedame camambero rutuliuką, jį užklojame viršutine dalimi.

O išpjautą ornamentą, jei norime, užpildykime kuo nors skanaus – mano atveju tai buvo slyvos su karšto vyno prieskoniais, pabarstytos pinijomis. Čia improvizuokite su tuo, kas jums patinka – gal koks čiatnis, o gal abrikosų ar juodųjų serbentų uogienė 🙂

Kepame apie iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 min. Stebėkite, kad kruasanai nepradėtų degti!

Ir patiekiame dalinimuisi 🙂 Camambert’as bus išsilydęs, kruasanų gabaliukais kabinsite jį ir mėgausitės įvairių sūrių skoniais 🙂

 

previous
Daržovių kepinukas su antiena
next
Trispalvis kuskusas su daržovėmis ir meškiniais česnakais
previous
Daržovių kepinukas su antiena
next
Trispalvis kuskusas su daržovėmis ir meškiniais česnakais

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here