• Home
  • Desertai
  • Labai paprastas obuolių pyragas, kuriame gali ir nebūti obuolių ;)
0 0
Labai paprastas obuolių pyragas, kuriame gali ir nebūti obuolių ;)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Kiaušiniai
100 g. Cukrus
100 ml. Kefyras
1 arbatinis šaukštelis Soda
2-3 šaukštai Graikiškas natūralus jogurtas
ketvirtadalis puoduko Aliejus, saulėgrąžų
150 g. Kviečių miltai
0,5 Bananai
1 Kriaušės
1 Obuoliai
1 arbatinis šaukštelis Cinamonas, maltas
1 arbatinis šaukštelis Vanilinis cukrus

Labai paprastas obuolių pyragas, kuriame gali ir nebūti obuolių ;)

Pyragas iš to, ką turime :)

  • 45 min.
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Turbūt obuolius į pyragus mes dedame todėl, kad jų turime daugiausia. Bet kartais yra ne taip. Būna, kad turime ne obuolių, o kokių nors kitų vaisių. Tai tuomet dar geriau, nes man skaniausi pyragai su šiek tiek banano ar kriaušių. Jeigu turėsime obuolį, nepamaišys 🙂

Taigi, pirmiausia nulupame turimus vaisius ir supjaustome gabalėliais. Aš naudojau pusę banano, vieną kriaušę ir vieną obuolį. Pabarstome cinamonu, pamaišome ir paliekame, kol pasiruošime tešlą.

Tris kiaušinius sumaišome su maždaug 100 g cukraus, įberiame arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus. Maždaug į pusę puodelio kefyro įpilame šaukštelį sodos ir paliekame, kad suputotų. Į kiaušinių ir cukraus masę dedame keletą šaukštų jogurto (labai tiks natūralus graikiškas, bet ir kitoks bus puikiai tinkamas), tuomet supilame kefyrą su soda, pamaišome ir įpilame kokį ketvirtadalį puodelio neutralaus skonio aliejaus, man labiausiai tinka tiesiog saulėgrąžų „Natura“. Tuomet suberiame persijotus kviečių miltus, sumaišome.

Sudedame supjaustytus vaisius, viską sumaišome, sukratome į kepimo popieriumi išklotą skardą (manoji yra apie 30×24 cm) ir kepame apie pusvalandį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Jeigu norime kažko ypatingo, tuomet tiks vaniliniai ledai patiekimui. Bet ir rytojaus dieną tai bus bananais, kriaušėmis, obuoliais kvepiantis kepinys.

My tips

  • Graikiškas jogurtas čia labai tinka, bet jei jo neturite, tiks ir šiek tiek daugiau kefyro.
  • Dėl aliejaus, tai galbūt mes nesame įpratę jo pilti į kepinius, bet mane to išmokė mano draugė iš Amerikos Coleen, tas buvo seniai, ir dar nei karto nenusivyliau. Kepiniai su aliejumi šiek tiek kitokio skonio, jie lengvesni ir kvapesni. O pagaminimo prasme – lengva ir greita.

Every cloud has a silver lining.

 

previous
Avinžirnių troškinys su šonkauliukais
next
Varškėtukai su bananais
previous
Avinžirnių troškinys su šonkauliukais
next
Varškėtukai su bananais

Add Your Comment