0 0
Lašiša citrusinių vaisių ir sojos padaže

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g. Lašiša, šviežia
Marinatui
50 g. Sviestas
1 šaukštas Medus
2 šaukštai Grūdėtosios garstyčios
1 vnt. Apelsinai
1 vnt. Citrina
50 ml. Sojos padažas
4 skiltelės Česnakas
Salotoms
2 vnt. Topinambai
2 vnt., nerūgštūs Obuoliai
2 vnt. Morkos
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
2 arbatiniai šaukšteliai Majonezas

Lašiša citrusinių vaisių ir sojos padaže

Taip prabangu, bet taip paprastai ir greitai :)

  • 40 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Man labai patinka gaminti su apelsinais, citrinomis. Namai kvepia, kaip per Kalėdas 🙂 O lašiša kvapni, minkšta, atsiskirianti gabalėliais. Ir tie valgant sproginėjantys garstyčių grūdeliai 🙂 🙂

Taigi, pirmiausia pasigaminame marinatą lašišos kepsneliams, kuriame po to juos ir kepsime. Ištirpiname 50g. sviesto, o paskui, nukėlę nuo kaitros, dedame 1 šaukštą medaus, 2 šaukštus grūdėtųjų garstyčių, išspaudžiame po vieną apelsiną ir citriną, pilame 50 ml. sojos padažo, išspaudžiame 3-4 skilteles česnako. Česnaką galite pjaustyti, bet šiame marinate man labiau tinka intensyvesnis ir vientisesnis skonis su išspaustu.

Viską sumaišome ir pilame ant lašišos kepsnelių kepimo indeliuose, o šalia sudedame išspaustus apelsinų ir citrinų likučius. Šį kartą turėjau du lašišos kepsnelius, maždaug po 200 g., tai pasirinkau tokį kepimo variantą, bet tikrai viską galima kepti viename inde. Ir puikiai tiks lašišos filė, supjaustyta nemažais gabalais.

Kepame apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Kad jau būtų visai tobulai, patiekiau ir salotų: topinambai, obuoliai ir morkos, viskas sutarkuota ir pagardinta žiupsneliu druskos, šviežiai maltų pipirų ir šaukšteliu majonezo. Proporcijos: visko po vieną vienam valgytojui. Bet šios salotos tokios sveikos ir neatsivalgomai skanios, kad drąsiai galite gaminti daugiau 🙂

 

My tip

  • Panašiai tokį marinatą esu nusižiūrėjusi nuo Jamie Oliver, jis man labai tinka ir paukštienai marinuoti. Taigi, nebijokite improvizuoti. O lašišą jame užmačiau Elžbietos Monkiewicz instagrame.

No pain, no gain.

previous
Orkaitėje keptas kamamberas (camambert sūris) su pomidoriukais
next
Tortilija su grybais ir pomidorais
previous
Orkaitėje keptas kamamberas (camambert sūris) su pomidoriukais
next
Tortilija su grybais ir pomidorais

Add Your Comment