Ingredients
-
400 g. Lašiša, šviežia
-
Marinatui
-
50 g. Sviestas
-
1 šaukštas Medus
-
2 šaukštai Grūdėtosios garstyčios
-
1 vnt. Apelsinai
-
1 vnt. Citrina
-
50 ml. Sojos padažas
-
4 skiltelės Česnakas
-
Salotoms
-
2 vnt. Topinambai
-
2 vnt., nerūgštūs Obuoliai
-
2 vnt. Morkos
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
2 arbatiniai šaukšteliai Majonezas
Directions
Man labai patinka gaminti su apelsinais, citrinomis. Namai kvepia, kaip per Kalėdas 🙂 O lašiša kvapni, minkšta, atsiskirianti gabalėliais. Ir tie valgant sproginėjantys garstyčių grūdeliai 🙂 🙂
Taigi, pirmiausia pasigaminame marinatą lašišos kepsneliams, kuriame po to juos ir kepsime. Ištirpiname 50g. sviesto, o paskui, nukėlę nuo kaitros, dedame 1 šaukštą medaus, 2 šaukštus grūdėtųjų garstyčių, išspaudžiame po vieną apelsiną ir citriną, pilame 50 ml. sojos padažo, išspaudžiame 3-4 skilteles česnako. Česnaką galite pjaustyti, bet šiame marinate man labiau tinka intensyvesnis ir vientisesnis skonis su išspaustu.
Viską sumaišome ir pilame ant lašišos kepsnelių kepimo indeliuose, o šalia sudedame išspaustus apelsinų ir citrinų likučius. Šį kartą turėjau du lašišos kepsnelius, maždaug po 200 g., tai pasirinkau tokį kepimo variantą, bet tikrai viską galima kepti viename inde. Ir puikiai tiks lašišos filė, supjaustyta nemažais gabalais.
Kepame apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Kad jau būtų visai tobulai, patiekiau ir salotų: topinambai, obuoliai ir morkos, viskas sutarkuota ir pagardinta žiupsneliu druskos, šviežiai maltų pipirų ir šaukšteliu majonezo. Proporcijos: visko po vieną vienam valgytojui. Bet šios salotos tokios sveikos ir neatsivalgomai skanios, kad drąsiai galite gaminti daugiau 🙂
My tip
- Panašiai tokį marinatą esu nusižiūrėjusi nuo Jamie Oliver, jis man labai tinka ir paukštienai marinuoti. Taigi, nebijokite improvizuoti. O lašišą jame užmačiau Elžbietos Monkiewicz instagrame.
No pain, no gain.