Ingredients
-
3/4 stiklinės Lęšiai
-
1/4 stiklinės Spindulinės pupuolės
-
2 skiltelės Česnakas
-
1 Morkos
-
1 Paprikos
-
2 arbatiniai šaukšteliai Pomidorų pasta
-
2 arbatiniai šaukšteliai Kaparėliai
-
kepimui Alyvuogių aliejus
Directions
Nesunkiai pagaminamas troškinys, puikiai tinkantis tiek vegetarams, tiek kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Šį kartą gaminau jį iš žaliųjų lęšių, o paįvairinimui ir baltymų pagausinimui pridėjau ir spindulinių pupuolių. Taigi lęšius ir pupuoles perplauname ir užpilame dvigubai didesniu kiekiu vandens, pridedame druskos ir verdame apie 20 min. Reikia paragauti, nes įvairūs lęšiai verda šiek tiek skirtingai. Spindulinėms pupuolėms užtenka apie 25 min.
Kol lęšiai verda, pakepu daržoves.
Kokybiškame alyvuogių aliejuje šiek tiek pakepiname smulkiai supjaustytą česnaką, dedame kubeliais supjaustytą morką, po to – kubeliais supjaustytą papriką. Jeigu patinka aštriau, galima įberti ir šiek tiek aitriosios paprikos.
Kol paruošiame daržoves, lęšiai paprastai jau būna išvirę. Ir vandens praktiškai nebeturėtų būti likę. Jeigu liko, galbūt verta nupilti, o gal dar lęšiai kietoki ir per kelias minutes pabaigs sugerti vandenį. Tuomet pakepintas daržoves sumaišome su lęšiais ir pupuolėmis, įdedame kokį porą šaukštelių pomidorų pastos, pamaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti ir susimaišyti skoniams.
Patiekti galima su mėgstamomis šviežiomis žolelėmis, ridikėliais ar kitomis šviežiomis daržovėmis, užbarstome kaparėlių, ir …
s k a n a u s 🙂