Ingredients
-
4 vnt. Lietiniai blynai
-
kepimui, apie 1 šaukštas Ghee sviestas
-
1 nemažas Svogūnai
-
3 vnt. Morkos
-
100-200 g. Vištiena, virta
-
50 g. "Džiugo" sūris
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
30 g. Sviestas
-
2 šaukštai Grietinė
-
2 šaukštai, nebūtinai Grietinėlė
-
padažui, gali būti šaldyti, nebūtinai Krapai
Directions
Kartais lietinių su įdaru užsinoriu šiaip, bet dažniausiai jie – tai būdas sunaudoti visokius likučius, ypač likusius po švenčių ar vakarėlio. Ir kad ir kaip tai galbūt nekaip skamba, tokie blynai iš tikrųjų būna patys skaniausi 🙂
Lietinius išsikepame pagal savo mėgstamą receptą. Man prireikia 1 kiaušinio, žiupsnio druskos, šlakelio grietinėlės ar kokio šaukštelio grietinės, vandens ir persijotų miltų. Užmaišius blynus, svarbu leisti masei kiek pastovėti, kad pabrinktų, o tada, jeigu reikia, kiek praskiesti vandeniu. Jeigu valgys ne vegetarai, įkaitintą keptuvę patepu lašinuko gabalėliu (šiuo atveju taip ir buvo). Vegetarams silikoniniu šepetėliu patepu keptuvę aliejumi.
Įdarui nemažą svogūno galvą supjausčiau smulkiai ir šiek tiek pakepiau nuo anties kepimo likusiuose taukuose – skonis neišpasakytas, bet tikrai tiks pakepinti ant ghee sviesto ar aliejaus. Sudėjau tris sutarkuotas morkas, kiek apkepiau atidengtoje keptuvėje, o po to kokias 5 minutes patroškinau uždengusi. Šįkart turėjau virtos vištienos krūtinėlės gabalėlį. Supjaučiau smulkiais kubeliais ir sudėjau į svogūnus ir morkas, druskytė, pipiriukai, ir dar keletas minučių pakepinimo. Žinoma, galite berti mėgstamų prieskoninių žolelių, bet man užteko ir druskos bei žiupsnio šviežiai užmalto pipirų mišinio. Kol kepame lietinius, įdaras kiek pravėsta, tada į jį suberiu apie 50 gramų stambokai sutarkuoto (per burokinę tarką) „Džiugo“ sūrio.
Norimomis formomis ir klostėmis suvyniojame įdarą į lietinius ir po keletą minučių apkepame ant trupučio ghee sviesto. Patiekiau su paprasčiausiu sviesto ir grietinės padažu su druska, šlakeliu grietinėlės ir nemažai krapų.
A recipe has no soul. YOU, as the cook, must bring soul to the recipe. /Thomas Keller/