0 0
Lietiniai/crepai su įvairiais įdarais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Lietiniams
1 puodukas Kviečių miltai
1 puodukas Vanduo
2 vnt. Kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis Druska
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
Įdarui
pagal skonį "Philadelphia" kreminis sūris
pagal skonį Šoninė, šaltai rūkyta
pagal skonį Pesto padažas
pagal skonį Pomidorai
pagal skonį Pievagrybiai
pagal skonį Svogūnai
pagal skonį Kumpis
pagal skonį Sriracha
pagal skonį Švieži špinatai

Lietiniai/crepai su įvairiais įdarais

Ir brunch'ui, ir pietums, ir vakarienei :) Ir improvizacijai :)

  • 40 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Šiuos lietinius įkvėpė iš Jamie Oliver išmoktas lietinių lankstymo būdas ir, žinoma, atostogų prisiminimai. Įdomiausia, kad daugiausia krepų (crepes) su vaikais suvalgyta Ispanijoje ir Corfu saloje, o ne Prancūzijoje 🙂

 

 

 

Lietinių tešlą turbūt kiekvienas turi savo išbandytą ir mėgstamą, tai taip ir kepkite. Jei dar neatradote tobulos, dalinuosi savąja. Imame du vienodus puodukus: vieną miltų, o kitą vandens, plius du naminių vištų kiaušiniai ir gerą žiupsnį druskos.

Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame druską ir sumaišome šluotele. Tuomet pilame visus miltus ir pusę vandens, sumaišome šluotele iki vientisos masės, o po to supilame likusią dalį vandens ir kokį šaukštą alyvuogių aliejaus (galite pilti lydytą sviestą arba nepilti nieko, bet man labiau patinka su šiek tiek riebalų). Sumaišome ir paliekame pusvalandžiukui pastovėti. Paprastai tešla pabrinksta, ir ją reikia šiek tiek praskiesti trupučiu vandens.

Aš lietinius kepu ant keptuvės, pateptos gabalėliu lašinukų, bet galima šluotele patepti alyvuogių aliejumi ar šiek tiek ghee ar paprastu sviestu. Pilame vieną normalaus dydžio samtį tešlos, paskleidžiame po keptuvę, kepame maždaug po minutę kiekvieną pusę.

O toliau improvizuojame su įdarais, pikantiškais ar saldžiais, ir lankstome tokiu būdu:

Tas lankstymas ir ką tik iškepto krepo valgymas man labiausiai ir priminė atostogas ir skanautus krepus: ką tik iškeptus, o ne apkeptus, užkeptus ir panašiai. Kažkaip vis pagalvodavau: o kaip jie taip sulanksto, kad būtų patogu valgyti netgi gatvėje?

Pasiūlymas šeimos pietums ar draugų vakarienei: jūs kepate krepus, o įdarų variantai jau padėti ant stalo. Kas ko nori, to ir prisideda, ir susilanksto savo blynelį.

I variantas: pesto padažas, kreminis sūris (creme fresche ar jūsų mėgstama vaškės užtepėlė), ant sausos keptuvės paskrudinta šalto rūkymo šoninė, pomidorai.

II variantas: Kreminis sūris su krapais, švieži špinatai, virtas kumpis, pomidorai.

III variantas: Kreminis sūris su keliais lašeliais sriracha padažo aštrumui, švelnus virtas kumpis, pakepti pievagrybiai su svogūnų griežinėliais, pipirais arba cajun prieskoniais aštrumui, švelniai pomidoras su špinatų lapeliais. Šis mano mėgstamiausias, kol kas.

S k a n a u s ! !

My tips

  • Kreminį sūrį dažniausiai renkuosi neutralaus skonio, o tuomet šiuose krepuose galima žaisti, vis kažko pridedant: šaldytų ar šviežių krapų, čili pipiriukų, sriracha padažo ar cajun mišinio, o gal kaparėlių ar agurkėlių. Jūsų fantazijos reikalas 🙂
  • Jeigu vis dėlto krepų lieka, kitą dieną juos su norimais įdarais dedu į karšto oro gruzdintuvę, 180 laipsnių 3 minutėms.
  • O mėgstantiems saldžiai – taip pat beribės galimybės (viename blynelyje) 🙂
previous
Vištiena vyno ir grietinėlės padaže
next
Karšto oro skrudintuvėje kepta/skrudinta vištienos file
previous
Vištiena vyno ir grietinėlės padaže
next
Karšto oro skrudintuvėje kepta/skrudinta vištienos file

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here