• Home
  • Sriubos
  • Lietuviškų pupelių ir japoninių pupuolių sriuba su kariu
0 0
Lietuviškų pupelių ir japoninių pupuolių sriuba su kariu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stiklinė Pupelės
0,5 stiklinės Japoninės pupuolės adzuki
0,5 stiklinės Kviečių kruopos, smulkintos
1-2 vnt. Morkos
1 didesnis Svogūnai
1-2 šaukštai Kario pasta
kepimui Alyvuogių aliejus
1 arbatinis šaukštelis Druska
1 nemaža šakelė Gelsvė, šviežia

Lietuviškų pupelių ir japoninių pupuolių sriuba su kariu

Aromatinga ir šildanti sriuba vėsiai dienai

  • 45 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Labai kvepianti, spalvinga sriuba, šildanti ir kūną, ir sielą 🙂

Paruošimui užtektų 15 min., bet prie to laiko dėčiau žvaigždutę, nes geriausia šios sriubos gaminimui pasiruošti iš anksto – kelias valandas (4-6) pamirkyti japonines pupuoles, o galima pasimerkti netgi iš vakaro. Kas dar neišbandėte, siūlau paragauti šių pupuolių – tikro baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltinio. Jos turi kažkiek saldumo, tai šiai sriubai labai dera su kariu. O gauti jų dabar jau galima ir didžiuosiuose prekybos centruose, be abejo, ir sveiko maisto krautuvėlėse. Gaminant sriubą su džiovintomis pupelėmis, jas taip pat reiktų pamirkyti, jeigu nenorite sriubos virti daugiau kaip valandą (be to, pamirkę ankštinius, sumažinsite ir pilvo pūtimą).

Taigi į verdantį vandenį beriame apie stiklinę pupelių (aš viriau su šviežiomis šaldytomis), apie pusę stiklinės japoninių pupuolių ir apie pusė stiklinės smulkintų kviečių ar miežių kruopyčių (jos man primena tą laiką, kai vaikams kiekvieną dieną virdavau vis skirtingų kruopų košę). Kol viskas po truputį verda, alyvuogių aliejuje pakepiname smulkintą morką ar dvi ir nemažą svogūną.

Tuomet viską sukratome į puodą, beriame pagal skonį druskos, įdedame šaukštą ar du kario pastos (šį kartą naudojau geltonąją kario pastą), priklausomai nuo to, kokio skonio intensyvumo ar aštrumo norime. Dar įdėjau nemažą šakelę šviežios gelsvės. Man jos skonis labai tinka sriuboms ir padažams, bet yra ir jos nemėgstančių, taigi bandykite atsargiai.

Viskas beveik ir paruošta. Dar kokį 15 minučių leidžiame viskam pavirti ant lėtos ugnies, išgriebiame gelsvę, paragaujame, ar netrūksta druskos. Stebėkite tirštumą, galbūt reikės šiek tiek papildyti vandens. Patiekiant galima įpilti šlakelį grietinėlės ar kokosų pieno. Ir užbarstykite petražolių ar kalendros, man jos čia labiausiai tinka.

My tip

  • Manau, išsivirę daugiau sriubos, nepadarysite nusižengimo, dalį jos užšaldę kitam kartui.

Warming comfort food.

previous
Užkandis su lašiša
next
Orkaitėje keptas baklažanas su mocarela ir pomidorais
previous
Užkandis su lašiša
next
Orkaitėje keptas baklažanas su mocarela ir pomidorais

Add Your Comment