Ingredients
-
150 g. Fetos sūris
-
150g. Pomidoriukai
-
4-5 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
1 arbatinis šauštelis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
-
200 g. Makaronai
-
patiekimui Bazilikai, švieži
Directions
Pusvalandis – ir jūs šefas!!!
Kreminis fetos sūris gali skambėti netikėtai, bet tikrai įmanomai! Žiūrim toliau 🙂
Receptas surastas Pinterest’o platybėse, patikrintas ir „approved“ (t.y. jam buvo pritarta, ne vieno valgytojo).
Gabalėlį graikiškos fetos (visuomet labai stengiuosi nepakeisti originalių produktų, bet jeigu jūs turite kokį šimtaprocentinį pakaitalą, tai „why not“?) dedame į kepimo indą, beriame gerą saują slyvinių ar vyšninių pomidoriukų, pašlakstome kokybišku šalto spaudimo alyvuogių aliejumi, pabarstome Viduržemio jūros žolelėmis: bazilikais, raudonėliais, o gal turite mėgstamą mišinį. Šauname į įkaitintą orkaitę (190-200 laipsnių) ir paliekame kepti kokioms 25 minutėms. Tikrai neberkite druskos – fetos sūrumo pilnai užteks.
Tuo tarpu išsiverdame mėgstamų ir norimų makaronų. Labai tiks spagečiai 🙂 Aš rinkausi labiau „ekskliuzyvinį“ variantą: špinatų makaronus. Jų naudokite pagal norą: kokius 200 g. Jei labai patinka makaronai, galima jų dėti daugiau, jei labiau patinka sūrokas padažas su feta – makaronų nepadauginkite.
Sūriui ir pomidoriukams pakepus kokias 25 minutes, ištraukiame iš orkaitės. Taip atrodo iškepę 🙂
Tuomet tiesiog šakute sumaišome sūrį su pomidoriukais iki padažo konsistencijos. Jeigu jums patinka didesni gabaliukai, tai ir palikite juos.
Tada į juos krečiame išvirtus makaronus, ir štai – patiekalas ant stalo.
Patiekime su šviežiais bazilikais, raudonėliais ar mikrožalumynais (pavyzdžiui, tiks saulėgrąžų daigai). Šiuo atveju užbėriau savo šaldyto raudonėlio lapelių.
Make it simple but significant.