Ingredients
-
200 g Makaronai
-
2 rutuliukai Mocarela sūris
-
250g Rikotos sūris
-
100 g Kietasis sūris
-
kepimui Alyvuogių aliejus
-
400 g Pomidorų tyrė
-
2 galvutės Česnakas
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
žiupsnis Bazilikai, džiovinti
-
keletas lapelių Bazilikai, švieži
Directions
Makaronai
Visada labai viliodavo tokie apkepai su įdarytomis makaronų kriauklėmis, bet atrodydavo, kad labai jau sudėtinga pagaminti. Bet kartą išbandžiusi, kitą savaitę vėl kepiau, nes nieko labai bauginančio nėra. Taigi, reikia kuo didesnių makaronų. Šį kartą rinkausi kukurūzų miltų makaronus, jų šiam kiekiui apkepo prireikė apie 20 vnt. (juokinga makaronus skaičiuoti vienetais :)) Nors ant pakelio buvo parašyta, kad apvirti nebūtina, vis dėlto nerizikavau ir apviriau dideliame kiekyje vandens su druska ir trupučiu aliejaus. Paviriau kokias 5 min.
Sūrių įdaras
Pusantro mocarelos rutuliuko smulkiai supjausčiau, sumaišiau su indeliu rikotos ir kokiu 50 g tarkuoto kietojo sūrio. Aš turėjau ir naudojau „Rokiškio grand”, bet, žinoma, parmezanas tikrai labai tiktų. Šiek tiek druskos, pipirų, džiovintų ir žalių bazilikų, viską sumaišome, ir įdaras pagamintas.
Pomidorų tyrė
Be abejo, turint daug šviežių pomidorų ir laiko, būtų galima pasigaminti savo. Bet aš ėmiau apie 400 g. smulkiai pjaustytų pomidorų (tokios jau beveik tyrės). Keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepiau porą skiltelių česnako, tuomet supyliau tyrę, šiek tiek pašildžiau, paskaninau druska, bazilikais.
Štai tiek pasiruošimo. Tuomet tyrę supilame į kepimo indą, o į makaronus dedame sūrių įdaro ir „sodiname” į pomidorų tyrę vieną šalia kito. Kai kuriuos makaronų kaušelius ėmiau po du vieną ant kito, kažkaip norėjosi daugiau makaronų apkepe. Tuomet supjausčiau likusią puselę mocarelos, patarkavau dar kietojo sūrio, juos užbarstome ant įdarytų makaronų. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pirmąsias 15 minučių uždengę apkepą folija, o po to dar 15 minučių atidengtą. Prieš patiekiant dar pabarstome šviežiais bazilikais.
Labai sotu, bet laaabai skanu 🙂
Patiekti tinka su žolelių salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi.
Memories of Italy 🙂