Ingredients
-
saujelė Kopūstai, švieži
-
1 vnt. Mangai
-
1 vnt. Raudonieji svogūnai
-
saujelė, pagal skonį, nebūtinai Šviežia kalendra
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
1 valgomasis šaukštas Alyvuogių aliejus
-
1 vnt., sultys Žalioji citrina (laimas)
Directions
Toks visiškai kitoks ‘slaw’: kopūstų yra, bet šalia pagrindiniu smuiku groja mangai 🙂 Man pačiai tai buvo netikėtas derinys, bet va būtent – derinys, kuris dera 🙂 Skanu tiesiog tokios salotos, bet taip pat ir derinant prie kokių nors kepinukų, su mėsa ar be jos.
Smulkiai supjaustome kopūstą (apie porą saujelių). Kuo šviežesnis, minkštesnis kopūstas, tuo bus skaniau. Kiek įmanoma smulkiau supjaustome prinokusį (BŪTINAI) mangą. Manasis buvo su etikete „didysis“, nors man tikrai neatrodė didelis. Jeigu mangai puikiai prinokę, siūlau pirkti dvigubai daugiau, nes neįmanoma atsilaikyti nesuvalgius 😉 Smulkiai supjaustome 0,5-1 vnt. raudonojo svogūno (priklausomai nuo dydžio), keletą šakelių šviežios kalendros. Beriame druskos, pipirų, pilame valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir užspaudžiame laimo sulčių (užteks vieno, jei sultingas, bet žiūrėkite pagal situaciją ar savo skonį). Viską sumaišome ir paliekame bent jau 10 minučių pabūti kartu (anglai sako ‘to marry’ – apsivesti 🙂 ).
Dėl kalendros: žinau, yra jos mėgėjų ir nemėgėjų 😉 Nemėgstate – nedėkite, bet ji suteikia gaivos ir šiuose deriniuose labai tinka. Tas pats ir su svogūnu: kaip ir galima nedėti, na, bet jis dalis šių salotų 😉
S k a n a u s 🙂