0 0
Marinuoti agrastai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg. Agrastai
1 l. Vanduo
1 stiklinė Cukrus
1 šaukštas Druska
0,5 stiklinės Actas, 9%
keletas Juodųjų pipirų žirneliai
keletas žirnelių Kvapieji pipirai, nemalti
keletas Lauro lapai
keletas, jei patinka Čili pipiriukai, džiovinti

Marinuoti agrastai

Proga pamėginti kitokį agrastų skonį :)

  • 30 min.
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Antras agrastų marinavimo sezonas. Praėjusiais metais pasibandžiau, ragavau, daviau draugams ir giminėms ragauti, niekas neišpeikė 🙂 Už idėją ačiū kolegei Allai, nes kai pernai agrastų užderėjo „belenkaip“, ji davė pasiūlymą pabandyti marinuoti. Tai dabar ir aš taip sakau: marinuokit, paprastas marinatas, kaip viskam, ką jūs marinuojat ir jums patinka. Bet vis tiek gaunu klausimėlių ‘kas tas paprastas’ 😉

Šiaip aš labai daug kur naudoju puikų Editos Mildažytės marinatą, tikrai pasigooglinę rasite, tik aš viską noriu sukonkretinti (acto – tai kurio? kokio stiprumo?).

Taigi, prisiskiname agrastų (apie 1 kg.), nuplauname, leidžiame kiek apdžiūti, o tada, anot mano tėčio, „ilginame dieną“ – karpome jų uodegėles, ilgai ir nuobodžiai. Betgi, žiūrint kokį mėgstamą serialą, ne taip ir nuobodu 🙂

Marinatui pilame litrą vandens, 0,5 stiklinės 9% acto (jei turite 5-6%, pilkite stiklinę), stiklinę cukraus ir šaukštą su kaupeliu druskos (paprastos, akmens). Užviriname, tuo tarpu beriame norimus ir mėgstamus prieskonius: lauro lapelius, juoduosius ir kvapiuosius pipirus, garstyčių grūdelius, galbūt kalendrą, gvazdikėlius, jeigu patinka. Paverdame 2-3 min., kad prieskoniai šiek tiek susigertų.

O tuomet į iškaitintus stiklainėlius beriame agrastus (ne visai iki pilnumo), į kai kuriuos dar įdedu po džiovintą čili pipiriuką (kaip jau mėgstate), pilame beveik verdantį marinatą į kiekvieną stiklainį. Prieskonius paskirstykite stiklainiukuose, tegul jie ir toliau marinuojasi ir atiduoda savo skonius agrastams 🙂 Prieš uždarydama dangtelius patepu spiritu.

Na štai ir viskas, palaukiame keletą dienų, kol pasimarinuos, bet labiausiai pageidaujami jie, be abejo, tada, kai nebeturime šviežių daržovių. Tai tikrai ne alyvuogių skonis, ne kaparėlių, bet labai puikiai tinka pagyvinti salotoms (kaip ir alyvuogės ar kaparėliai) 🙂 Tinka ir su sūriu, lietuvišku varškės (man patinka saldaus pieno sūrio skonio kontrastas su marinuotu agrastu) ar kokiu kitu.

In summer, the song sings itself!!  /William Carlos Williams/

previous
Bulvių ir cukinijų blyneliai su tzadziki padažu
next
Troškinukas su grilintomis dešrelėmis
previous
Bulvių ir cukinijų blyneliai su tzadziki padažu
next
Troškinukas su grilintomis dešrelėmis

Add Your Comment