Ingredients
-
250 g. Bemielė šaldyta tešla
-
3, gerai prinokę Kriaušės
-
3 vnt. Kiaušiniai
-
90 g. Cukrus
-
120 g., ištirpintas Sviestas
-
120 g. Migdolų miltai
-
30 g. Kukurūzų krakmolas
Directions
Kriaušės su migdolais tobulai dera, tai ko gi ne pyrage? 🙂
Pagrindui reikės bemielės sluoksniuotos tešlos. Jeigu šaldyta, išimame iš šaldiklio prieš kokį pusvalandį – 26-28 cm. skersmens kepimo indui reikės 250 g. lakšto. Jam atšilus, jei reikia, šiek tiek pakočiojame ar pratampome, kažkur nupjauname kraštelį, o kažkur pridedame, subadome šakute. Kepimo indą prieš tiesdama šiek tiek patepu sviestu.
Kol tešla šyla, ruošiame įdarą. 3 kiaušinius pamaišome su 90 g. cukraus.
Į juos lašiname keletą lašelių vanilės esencijos (galime berti vanilinio cukraus), pilame 120 g. ištirpinto ir kiek pravėsusio sviesto, beriame 120 g. migdolų miltų ir 30 g. kukurūzų krakmolo. Viską sumaišome ir paliekame, kol susipjaustysime kriaušes. Aš jas visada imu šviežias, bet turi būti prinokusios, minkštos (‘Conference’, ypač šiek tiek palaikytos, puikiai tiks). Nulupame, išimame sėklytes, pjauname pusiau, o tada – plonais griežinėliais.
Į indą su ištiesta tešla pilame skystą įdarą, o į jį klojame kriaušes – po puselę. Pabarstome migdolų drožlėmis.
Šauname į 190 laipsnių orkaitę 45-50 minučių, pabarstome cukraus pudra ir … s k a n a u s . . .












