Ingredients
-
1 vnt. Svogūnai
-
4 skiltelės Česnakas
-
1 šaukštas Imbieras šviežias
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
1 šaukštas, nebūtinai, jei norite vegan Ghee sviestas
-
2 vnt. Morkos
-
apie 700 g. Moliūgas
-
1 arbatinis šaukštelis Raudonojo kario pasta/ prieskoniai
-
0,5 stiklinės Raudonieji lęšiai
-
1 litras Sultinys
-
2 šaukštai Žemės riešutų sviestas
-
80 ml. plius patiekimui Kokosų pienas
-
patiekimui, nebūtinai Kietasis sūris
-
patiekimui, nebūtinai Šviežia kalendra
-
patiekimui, nebūtinai Čili dribsniai
Directions
Seniai nusižiūrėjusi šią sriubą 🙂 Tai Nidos Degutienės koks receptas iššoka, tai „Ant medinės lentelės“ kažkas panašaus. Paprasta moliūgienė man ir yra paprasta, tai azijietiški niuansai šioje sriuboje man labai tinka ir pritinka.
Nusilupkime ir susipjaustykime griežinėliais porą morkų, o nuplautą moliūgą (aš turėjau sviestinį, tai jis čia nuostabiai tiko, nors tikrai tiks ir kitoks) – nemažais gabalais. Sriubai aš moliūgo praktiškai niekada nelupu, pasitikiu Jamie Oliver’io rekomendacija. Ketaus puode šiek tiek pakaitiname alyvuogių aliejaus su trupučiu ghee sviesto, suberiame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, gana stambiai supjaustytas 4-5 česnako skilteles ir tarkuotą imbierą. Maišydami leidžiame šiek tiek apkepti, o po poros minučių beriame morkas bei moliūgus ir pakepiname kokias 5 minutes. Tuomet dedame šaukštelį raudonojo kario pastos (galite naudoti raudonojo kario prieskonių mišinį, pvz., „Santa Marijos“), pamaišome.
Iki šio etapo galima viską kepinti ir didesnėje keptuvėje, o po to sukrėsti į puodą ir užpilti sultiniu tolesniam gaminimui.
Taigi, daržoves užpilame 1 litru daržovių arba vištienos sultiniu, sudedame pusę stiklinės šaltu vandeniu perplautų raudonųjų lęšių ir paliekame troškintis ant lengvos kaitros maždaug pusvalandį. Lęšiams paprastai užtenka 20 min., bet kadangi viskas vis tiek blenderiuosis, tai taip tiesiog paprasčiau. Po pusvalandžio galime tiesiog šakute pabandyti, ar daržovės jau suminkštėjusios, lęšius – paragauti (jei dar nebus pavirtę į vientisą masę).
Tada dedame porą šaukštų riešutų sviesto – geriausia, natūralaus, arba bent jau su mažiausiais cukraus ir druskos kiekiais, pilame apie 80 ml. kokosų pieno ir viską sublenderiuojame iki vientisos konsistencijos. Paragaujame, ar netrūksta druskos. Pažiūrime, ar sriuba norimo tirštumo (galbūt reikės šiek tiek praskiesti).
Patiekti galime pabarstę mėgstamo tarkuoto sūrio, čili dribsnių, mielių dribsnių, kapotos kalendros arba petražolių, užpilti dar papildomai kokosų pieno šlakelį.
S k a n a u s 🙂
My tip:
Jeigu visos sriubos nesuvalgysite iš karto, ji greičiausiai sutirštės. Ir vis tirštės.. Tai tiesiog praskieskite vandeniu ar sultiniu, paragaukite, ar netrūksta druskos ar aštrumo 🙂