• Home
  • Sriubos
  • Naminės vištienos sriuba su avinžirniais, žirneliais ir paprikomis
0 0
Naminės vištienos sriuba su avinžirniais, žirneliais ir paprikomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
apie 2 l. Vanduo
2 vnt. (arba kiek norite) Vištienos kulšelės
1 vnt. Svogūnai
2 skiltelės Česnakas
2 vnt. Salierų stiebai
1 valgomasis šaukštas Druska
keletas Juodųjų pipirų žirneliai
keletas Kvapieji pipirai
1-2 vnt. Lauro lapai
1,5 stiklinės mirkytų ar 1 skardinė skardinė Avinžirniai
1 vnt. Morkos
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
sauja Žirneliai, šaldyti
patiekti, nebūtinai Grietinė
0,5 arbatinio šaukštelio, nebūtinai Ciberžolė

Naminės vištienos sriuba su avinžirniais, žirneliais ir paprikomis

Ir sriuba, ir šiluma - viskas viename :)

  • 2 val. 40 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Net nežinau, kaip jus užnorinti šia sriuba. Ne, čia nebus greitai. Bet nesudėtingai 🙂 Tokia beveik meditacija penktadienio vakarui ar tingiam sekmadieniui, pavyzdžiui 🙂

Užviriname porą litrų vandens, dedame porą vištienos kulšelių (mažiau ar daugiau – pagal skonį), porą saliero stiebų, nemažą svogūno galvą, porą skiltelių česnako, pipirų žirnelių (ir juodųjų, ir kvapiųjų), lauro lapą ar du, kokių nors žolelių stiebelių, kokį šaukštą druskos ir ant lėtos ugnies verdame porą valandų (na, kiek turime kantrybės ir laiko). Po to paliekame šiek tiek pastovėti, atvėsti (galima toliau gaminti ir kitą dieną).

Tuomet vištieną išimame, o visą sultinį perkošiame į kitą puodą. Sudedame išmirkytus ir nuplautus avinžirnius, šiaudeliai supjaustytas morkas ir šaldytus žirnelius (jeigu sezonas ir turite šviežių, tuo geriau, tik gal tada juos berkite kiek vėliau). Paverdame apie 20 min., per tą laiką mirkyti avinžirniai paprastai suminkštėja, bet ragaukite. Jeigu nenorite mirkyti avinžirnių (ar pamiršote pasimerkti 🙂 ), tuomet dėkite skardinę konservuotų, tik prieš tai nepatingėkite nuplauti.

Po 20 min. virimo į sriubą sudedu pusę kubeliais supjaustytos pakepintos paprikos (ant aliejaus ar ghee sviesto) ir nuo kaulų nuimtą vištienos mėsytę (jei nepatingėsite virti, ji tiesiog kris nuo kauliukų). Kokios 5 minutės skonių susimaišymui, ir štai pagaliau viskas – galima skanauti. Ši sriubytė nebus instagramiškai graži, bet toks mielas, sotus, jaukus maistas, kai lauke vėsu ir drėgna. Jeigu labai trūksta spalvų, pagelbės koks pusė šaukštelio ciberžolės.

Aš daugiau nieko į sriubą nebededu, tik pabarstau krapų, bet jeigu norisi, tiks grietinės šaukštas ar netgi kokosų pieno šlakelis.

My tip:

  • Šią sriubą tikrai reikėtų virti su kokybiška gera vištiena. Nes kam gi vargti 2 valandas su kokia nors ant antibiotikų užauginta?

You don’t need a silver fork to eat good food./Paul Prudhomme/

 

 

previous
Kepintų vermišelių troškinukas su plėšyta kiauliena
next
Jautienos ir kiaulienos maltinukai su bulvių koše ir krienų padažu
previous
Kepintų vermišelių troškinukas su plėšyta kiauliena
next
Jautienos ir kiaulienos maltinukai su bulvių koše ir krienų padažu

Add Your Comment