0 0
Obuolių košė su bananais ir citrinomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg Obuoliai
3-4 Bananai
250 g Vanduo
0,5 Citrina
1 Citrinos sultys
500 g Uogienių cukrus

Obuolių košė su bananais ir citrinomis

  • 45 min.
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kažkada nusprendžiau išbandyti uogienių cukrų, prieš keletą metų, kai tai dar buvo naujovė. Paskaičiau, pasidomėjau, viskas pasirodė labai patrauklu: džemo ar uogienės nereikia ilgai virti, išlieka natūralesnis skonis ir konsistencija, o laikyti nebūtina šaldytuve, nes kartu tai yra ir natūralus konservantas. Tuomet pasiklioviau „Dansukker“ reklaminiais „postais“ žurnaluose, o paskui pradėjau varijuoti, kaip man norėjosi, ir iš to, ką turėjau. Žodžiu, pamėginau, patiko, puikiai laikosi, o ir puikios mielos saldžios dovanos, jei kam nors numatytai ar nenumatytai prireikia 🙂 Žodžiu, tai ne eksperimentas, o patikrintas reikalas!

Taigi, kilogramą obuolių nulupu ir sutarkuoju (tiesiog „aptarkuoju“) per burokinę tarką. Tikrai viskas pakankamai greitai, o konsistencija šiek tiek kitokia nei pjaustytų. 3-4 bananus supjaustau griežinėliais (galima ir dar smulkiau, jei norite vientisesnės konsistencijos džemo). Puode užvirinu 250 ml vandens, suberiu į jį apie pusę kilogramo uogienių cukraus, o tuomet sudedu obuolius, bananus, įspaudžiu citrinos ir dar keletą citrinos riekelių supjaustau ir įdedu su visa žievele. Pavirti užtenka 10-15 min.

Atvėsintą košę sukratau į stiklainėlius (kartais juos kaitinu, o kartais ir ne, tiesa, dangtelius visada pavalau spiritu).

My tips

  • Jau išbandžiau, bananai labai tinka visose uogienėse, lietuviškų vaisių ir uogų taip pat. Jie nepaprastai puikiai dera aviečių uogienėje. Tuomet ji būna tiesiog ekskliuzyvinio skonio uogienė, tinkanti prie kepto kamambero sūrio, o gal tiesiog paskaninti ledams. Žodžiu, „Escape the ordinary“.
  • Su bananais labai dera lietuviški, vasariniai, alyviniai obuoliukai. O taip dažnai tiesiog neturime, kur jų dėti 😉
  • Tiks ir chia sėklų įberti, jei patinka.

Escape the ordinary 🙂

previous
Datulių pyragas
next
Obuolių košė su imbierais ir citrinomis
previous
Datulių pyragas
next
Obuolių košė su imbierais ir citrinomis

Add Your Comment