0 0
Obuolių košė su imbierais ir citrinomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg Obuoliai
2 arbatiniai šaukšteliai Imbieras šviežias
1 citrinos Citrinos žievelė
1 citrinos Citrinos sultys
0,5 kg Uogienių cukrus
250 ml Vanduo

Obuolių košė su imbierais ir citrinomis

Nuostabaus skonio uogienė (obuolienė) prie pusryčių skrebučio, blynų ar baltojo bei kietojo sūrių

  • 45 min.
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Kažkada nusprendžiau išbandyti uogienių cukrų, prieš keletą metų, kai tai dar buvo naujovė. Paskaičiau, pasidomėjau, viskas pasirodė labai patrauklu: džemo ar uogienės nereikia ilgai virti, išlieka natūralesnis skonis ir konsistencija, o laikyti nebūtina šaldytuve, nes kartu tai yra ir natūralus konservantas. Tuomet pasiklioviau „Dansukker“ reklaminiais „postais“ žurnaluose (www.dansukker.lt), o paskui pradėjau varijuoti, kaip man norėjosi, ir iš to, ką turėjau. Žodžiu, pamėginau, patiko, puikiai laikosi, o ir puikios mielos saldžios dovanos, jei kam nors numatytai ar nenumatytai prireikia 🙂 Žodžiu, tai ne eksperimentas, o patikrintas reikalas!

Taigi, kilogramą obuolių nulupu ir sutarkuoju (tiesiog „aptarkuoju“) per burokinę tarką. Tikrai viskas pakankamai greitai, o konsistencija šiek tiek kitokia nei pjaustytų. Šviežius imbierus taip pat sutarkuoju, per smulkią trintuvę. Jų gali būti daugiau ar mažiau, priklausomai, kokio skonio ir intensyvumo norite. Aš kilogramui patarkuoju, kad būtų apie 2 arbatiniai šaukšteliai. Taip pat per smulkią trintuvę nutarkuoju vienos citrinos žievelę, o pačią citriną, perpjovusi pusiau, išspaudžiu ant obuolių. Puode užvirinu 250 ml vandens, suberiu į jį apie pusę kilogramo uogienių cukraus, o tuomet sudedu obuolius, imbierus ir citrinos žievelę, pamaišau. Pavirti užtenka 10-15 min.

Atvėsintą sukratau į stiklainėlius (kartais juos kaitinu, o kartais ir ne, tiesa, dangtelius visada pavalau spiritu).

My tips

  • Šią uogienę/ obuolienę labai mėgstu virti iš alyvinių obuoliukų, nes jų daug uždera mano kieme. Ir ji būna puiki. Tikrai nesuprantu tos „paimkite rūgščių obuolių“ manijos. Juk uogienė ar džemas ir yra saldūs, taigi vasariniai obuoliukai tam puikiai tinka. O su uogienių cukrumi ir laikosi puikiai.
  • Aš tikrai nesu prisiekusi uogienių gamintoja, neverdu jų kibirais. Labai paprasta pasigaminti tokios savo uogienės, kad ir iš pusės kilogramo obuolių. Taip dažnai ir darau, žiūrėdama kokį mėgstamą serialą. Tuomet tai yra žaidimas, improvizacija, o ne sunkus darbas 🙂

Sugar and spice and everything nice 🙂

previous
Obuolių košė su bananais ir citrinomis
next
Kiaulienos troškinys su daržovėmis
previous
Obuolių košė su bananais ir citrinomis
next
Kiaulienos troškinys su daržovėmis

Add Your Comment