0 0
Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 nedidelės Dorados
žiupsnis Citrinpipiriai
žiupsnis Druska
keletas šakelių Raudonėlis
keletas griežinėlių Citrina
pora nedidelių kubelių Sviestas
0,5 vnt. Cukinija
1 nedidelė Morkos
0,5 vnt. Paprikos
1-2 vnt. Pomidorai
žiupsnis Kmynai
žiupsnis Itališkos žolelės
1 šaukštas Alyvuogių aliejus

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis

Sveikas karališko skonio žuvies patiekalas

  • 50 min.
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Dorada – labai lengvai paruošiama balta žuvis, jos galite nusipirkti šviežios. Pasigaminsite paprastai, o patiekalas bus tikrai sveikas ir karališkas. Aišku, su nostalgija prisimenu, koks buvo žuvų šviežumas Italijoje, Monopolio mieste, pas vilos šeimininkės „prirodytą“ žuvų pardavėją arba pirktos Marselyje šeštadienio turguje. Ir žuvys ten buvo didžiulės, vienos užtekdavo 2-3 valgytojams 🙂

Taigi, jeigu dorados vidutinio dydžio, kaip dažniausiai būna pas mus, tai matematika paprasta – vienam žmogui viena žuvis. Šiuo atveju abi žuvys svėrė kiek daugiau nei pusę kilogramo. Išskrostą žuvį (stengiuosi pirkti tokią) nuplaunu, nusausinu ir pabarstau citrinpipiriais ir druska, iš išorės ir vidaus. Iš vienos pusės žuvį skersai įpjaunu porą kartų ir į įpjovas įkišu šiek tiek minkšto paprasto ar ghi sviesto. Į žuvies vidų dėjau po keletą šakelių šviežio raudonėlio (bet tiks ir kitos jūsų mėgstamos žolelės) ir po citrinos riekelę, ant žuvies – taip pat po griežinėlį ar du citrinos. Dedame į aliejumi ar sviestu pateptą kepimo indą ir paliekam doradas pasimarinuoti, kol paruošime daržoves.

Pusę cukinijos supjausčiau storokais griežinėliais, morką – stambokais šiaudeliais. Jeigu turite mažų pomidoriukų, dėkite nepjaustytus, jeigu dideli – supjaustykite griežinėliais. Tinka ir paprika, ir pievagrybiai (juos tiesiog perjaunu pusiau). Pabarstau druska, kmynais, prieskoninių žolelių mišiniu, pašlakstau alyvuogių aliejumi ir dedu į kepimo indą prie žuvų.

Pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių. Galima patiekti ir su ryžiais ar orkaitėje kiek paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis su sviestu ir žolelėmis, bet man paprastai užtenka keptų daržovių, o jei turime šviežių, tinka ir jos. Prie šviežių daržovių ir doradų galime pasigaminti padažą.

Padažui
Nemažą svogūno galvelę labai smulkiai supjaustome, užpilame 3-4 šaukštais baltojo vyno acto, pridedame šaukštelį cukraus ir porą šaukštelių neaštrių garstyčių, šiek tiek druskos. Paliekame kokioms 15 minučių pasimarinuoti, tuomet įpilame 3-4 šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus, paplakame iki vientisos konsistencijos.

My tips

  • Tokio padažo galima pasigaminti ir daugiau, arba jeigu liks, supilti į stiklainėlį ir laikyti šaldytuve. Visi jo ingredientai yra labai geri konservantai, taigi galėsime mėgautis juo nors ir po savaitės.
  • Kadangi žuvis ir keptos daržovės yra švelnaus skonio, man kartais norisi ko nors išskirtinesnio skonio receptoriams ir tuomet labai tinka keletas kaparėlių ar rukolos (gražgarsčių) lapelių.

Have a wonderful day!

previous
Grikių kotletukai
next
Avinžirnių troškinys su šonkauliukais
previous
Grikių kotletukai
next
Avinžirnių troškinys su šonkauliukais

Add Your Comment