Ingredients
-
0,5 kg. Kalakutienos krūtinėlė
-
0.5 pakelio Teriyaki marinatas
-
1 nedidelis Sviestinis moliūgas
-
pora kekių Vynuogės, mėlynos besėklės
-
1-2 vnt. Obuoliai
-
patepimui/papurškimui Alyvuogių aliejus
-
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
-
žiupsnelis Peperoncino milteliai
-
žiupsnis Apelsininiai pipirai
Directions
Ypač skani ir sultinga, bet daug dėmesio bei laiko nereikalaujanti kalakutienos file 🙂
Apie pusę kilogramo kalakutienos krūtinėlės file užpilu maždaug puse pakelio skysto „Santa Marija” teriyaki marinato ir palieku pasimarinuoti. Labai patogu, nes tas marinavimas gali trukti nuo valandos iki paros ar netgi dar daugiau.
Teriyaki marinatas man siūlosi su saldesnėmis daržovėmis ar vaisiais – tiesiog, man čia bulvės ar burokėliai nelabai dera. Taigi, šalia dėlioju mano mėgstamus paukštienos palydovus: moliūgą (šį kartą buvo nedidukas sviestinis), mėlynąsias vynuoges, obuolius.
Įjungiame orkaitę, kad įkaistų, o tuo tarpu kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi ir dedame kalakutieną. Sviestinį moliūgą supjaustome nemažomis riekelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir mėgstamais prieskoniais (aš rinkausi itališkas žoleles su šiek tiek peperoncino, bet ir apelsininių pipirų dar mestelėjau žiupsnelį) ir beriame šalia kalakutienos.
Šauname į 200 laipsnių orkaitę 30 minučių. Per tą laiką pasiruošiame norimus vaisius: vynuoges pasmulkiname mažesnėmis kekėmis, obuolius supjaustome, jei dideli, o jei mažesni – tiesiog dėsime visus, prieš tai šiek tiek subadę odelę šakute. Po pusvalandžio viską (ir kalakutienos file) papurškiame ar patepame alyvuogių aliejumi ir vėl šauname orkaitėn dar 15-20 minučių. Viskas 🙂 Viskas turėtų labai gražiai iškepti ir apskrusti, bet neperkepti ir neišsausėti.
Kalakutienos „paturbinimui” naudojau medų su čili 🙂 Padeda gražiai apskrusti, suteikia šiek tiek dilgčiojimo skonio receptoriams 🙂 Žinoma, jei norisi, galima šiek tiek medaus ir čiliuko atskirai.
S k a n a u s ! !
My tip:
- Jeigu turite didesnį kepimo indą ir daugiau/ didesnį moliūgą, tai ir dėkite jo daugiau. Jau iškeptą jį puikiai galime panaudoti mišrainėms arba, mano mėgstamiausias būdas – greitai sriubai, pridėjus šiek tiek lęšių, sultinuko (arba likusio padažiuko nuo šio kepimo), žemės riešutų sviesto ar dar ko nors..
- Vynuoges siūlau rinktis be kauliukų. Kai kas klausia, ar žalios tinka.. Na, tinka, bet tos mėlynai raudonos – nepralenkiamos saldumu, plona odele, skoniu 🙂
- Kalakutienos „paturbinimui” naudojau medų su čili 🙂 Padeda gražiai apskrusti, suteikia šiek tiek dilgčiojimo skonio receptoriams 🙂 Žinoma, galima šiek tiek medaus ir čiliuko atskirai.
Autumn carries more gold in its pocket than all the other seasons /Jim Bishop/