0 0
Orkaitėje kepta kiaulienos išpjova su daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400-500 g. Kiaulienos išpjova
2 arbatiniai šaukšteliai Itališkos žolelės
2 arbatiniai šaukšteliai Kmynai
žiupsnis Pipirai
2 arbatiniai šaukšteliai Druska
3 šaukštai Alyvuogių aliejus
2-3 vnt. Burokėliai, žali
5-6 vnt. Bulvės
keletas vnt.

Orkaitėje kepta kiaulienos išpjova su daržovėmis

Klasika, kuri tikrai pasiseks

  • 80 min.
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Orkaitėje kepta kiaulienos išpjova tinka tada, kai norisi kažko sotaus ir prabangesnio, ji gelbėja tada, kai laukiame svečių, bet kažkodėl kūrybinės mintys, kuo juos pavaišinti, neaplanko. Šį patiekalą lengva pagaminti, tik reikia bent prieš kelias valandas apie tai pagalvoti, nes išpjovą aš visada pamarinuoju. Kartais turiu pamarinuotos išpjovos tiesiog savaitgaliui, nes ji savo kepimo eilės gali palaukti ir dieną ar dvi. Prireikus – į orkaitę, ir puikus patiekalas bus paruoštas.

Kokiems trims valgytojams marinuoju vieną nedidelę išpjovą. Itališkų žolelių mišinio, kmynų šaukštelį, šiek tiek druskos ir pipirų mišinio sumaišau su pora šaukštų šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir tuo mišiniu ištrinu išpjovą. Turėtų pasimarinuoti bent jau porą valandų, bet galite palikti nors ir porai dienų. Šį kartą norėjau, kad skardoje būtų visas patiekalas, visi garnyrai. Taigi daržoves kepiau kartu su išpjova. Be to, kol dar nėra šviežių pačių užsiaugintų daržovių, tai irgi puiki išeitis. Išėjo toks sotus šaltojo sezono patiekalas.

Kad nebūtų labai didelės skonių maišalynės, bulves, burokėlius ir pomidoriukus irgi prieskoniavau tomis pačiomis itališkomis žolelėmis, kmynais, druska ir pipirais. Kokius du ar tris nedidelius burokėlius nulupame ir supjaustome maždaug 0,5 cm. storio griežinėliais, pabarstome prieskoniais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Išpjovą ir burokėlius dedame į aliejumi pašlakstytą skardą ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių. Tuo metu kokias 6 bulves nulupame, perpjauname į 4 skilteles, pabarstome prieskoniais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi, sumaišome. Galime įspausti ir šiek tiek citrinos sulčių. Suberiame į skardą prie išpjovos ir burokėlių ir toliau kepame apie pusvalandį. Paskutinis sudėjimas – pomidoriukai (gali būti ir cukinijos), juos suberiu į skardą, pašlakstau ar papurškiu aliejumi ir šauname jau paskutinį kartą kokiai 10-15 minučių. Jeigu norite, dabar išpjovą galite plonai aptepti neaštriomis garstyčiomis, ji apskrus su garstyčių skonio plutele.

Viskas vyksta labai nesudėtingai (tikrai atrodo paprasčiau, nei surašyta 🙂 ) Patiekti galima ir tame pačiame kepimo inde, pabarsčius kokiomis nors žolelėmis.

My tips

  • Jeigu norisi kokio nors padažo ar papildomo intensyvesnio skonio, čia tiks rūkytų burokėlių čatnis arba aštresnis kriaušių ir bruknių padažas.
  • O jeigu norisi gaivesnio skonio, tiks tzadziki ar panašus jogurtinis padažas.
  • Jeigu liks, kitą dieną bus nuostabus užkandis, su majonezu ar daržovėmis.

If you cannot do great things, do small things in a great way.

previous
Sluoksniuotos tešlos pyragas su mocarelos sūriu ir pomidoriukais
next
Grikių kotletukai
previous
Sluoksniuotos tešlos pyragas su mocarelos sūriu ir pomidoriukais
next
Grikių kotletukai

Add Your Comment