0 0
Orkaitėje kepta šamo filė su troškintomis daržovėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0,5 kg. Šamo filė
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Prieskonių žuviai mišinys
žiupsnis Citrinpipiriai
šiek tiek į marinatą Citrinos sultys
1 arbatinis šaukštelis Druska
1 nemaža galvutė Svogūnai
1 skiltelė Česnakas
1-2 vnt. Morkos
2 vnt. Marinuotos keptos paprikos
1 arbatinis šaukštelis Kaparėliai
šiek tiek, jeigu mėgstate Čili pipirai
4-6 vnt. Pomidoriukai
keletas šlakelių Balzaminis kremas, apelsinų skonio

Orkaitėje kepta šamo filė su troškintomis daržovėmis

Labai gardus pasirinkimas

  • 60 min.
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

 

Sakyčiau, tikrai karališkas patiekalas mėgstantiems žuvį, o išmonės per daug nereikalauja 🙂

Užtaikę kokią akciją šamui, perkame ir gaminame! Jis neturi žuvies kvapo, mėsa minkšta, sultinga. Labai patiko filė, jos būna nemažos, tai vienos dviems žmonėms pietums ar vakarienei kaip ir pakanka.


Šamą pabarstome druska ir patepame pasidarytu marinatu: alyvuogių aliejus, šiek tiek citrinos, citrinpipiriai, prieskoniai žuviai (žinoma, galite naudoti ne prieskonių mišinį, o savo mėgstamas žoleles). Galime ir šiek tiek patrinti, kad geriau įsigertų, ir paliekame bent jau pusvalandukui (galima ir ilgiau, gali marinuotis nors ir per naktį). O tada dedame į šiek tiek aliejumi pateptą kepimo indą ir kepame jau pakaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Praėjus kokioms 15 minučių į indą galime įdėti ir pomidoriukų, pašlakstytų aliejumi ir prieskoniais. Kartu iškeps ir labai tiks prie viso patiekalo.

 

Kol žuvis skrunda orkaitėje, pasigaminkime daržovių. Pradžia dažniausiai būna ta pati: gana stambiai supjaustome svogūną, smulkiai – česnako galvutę ir lengvai pakepiname alyvuogių aliejuje. Dedame griežinėliais supjaustytą morką, pamaišydami kepame. O toliau į šias daržoves dėjau švelniai pamarinuotą keptą papriką. Radau jos „Romos skanumų“ internetinėje krautuvėlėje, iš karto prigijo 🙂 Paprikos iš Graikijos, marinuotos lengvame marinate su vyno actu. Daržovių troškiniui jos suteikia gaivumo, skonio, o tai labai tinka prie gana neutralaus žuvies skonio. Beriame druskos, Provanso žolelių mišinio, šiek tiek pašlaksčiau apelsinų skonio balzaminiu kremu (nepadauginkime, jei gaminame su marinuotomis paprikomis). Kam patinka, įmeskite dar ir čili pipiriuką. Viskas dar pasitroškina kokį penketą minučių ir į stalą 🙂

 

Patiekti dar tiks ir keletas kaparėlių, šviežių žolelių, galbūt skiltelė citrinos, kam patinka užsispausti ant žuvies.

Good food for good mood 🙂

previous
Rikotukai varškėtukai
next
Aguonų tortas
previous
Rikotukai varškėtukai
next
Aguonų tortas

Add Your Comment