Ingredients
-
120 g. (1 apvalus) Camambert sūris
-
15-20 vnt. Pomidoriukai
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis (nebūtinai) Rozmarinai, liofilizuoti
-
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
-
6-8 riekelės Ciabata duona
Directions
Toookio gerumo patiekaliukas: vėlyviems savaitgalio pusryčiams, užkandžiui prie vyno ar vakarienės pradžiai 🙂
Kai brie ar camambert būna labai kreminis, skanus, šviežias, nelabai ir norisi ar reikia jį kepti. Bet būna koks paprastesnis (šiuo atveju tiesiog „President“) ar jau užsigulėjęs šaldytuve, tai tuomet čia vienas iš būdų jį be galo skaniai suvalgyti (kalorijų neskaičiuojam) 😉
Manau, 2 žmonėms užteks vieno apvalaus gabalėlio kamambero (120 g.) ir kokių 15-20 slyvinių pomidoriukų (man patinka saldesni, puikiai dera su sūriu). Kepimo inde ant pomidoriukų užpilame porą šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus, sumaišome, kad pomidoriukai būtų aliejuoti. Viduryje dedame sūrį, įpjauname jį kvadratėliais. Sūrį taip pat šiek tiek galime pašlakstyti aliejumi. Viską pabarstome rozmarinais ar tiesiog mėgstamu Viduržemio jūros žolelių mišiniu (prancūziškos, itališkos žolelės).
Man čia labai tinka šaltyje džiovintas (liofilizuotas) rozmarinas. Lapeliai labai trapūs, švelnaus skonio. Ant pomidoriukų užmalu šiek tiek druskos.
Šauname į įkaitintą iki 210 laipsnių orkaitę 25 minutėms. Likus kokioms 6-7 minutėms iki kepimo pabaigos šalia skardelėje pašauname ciabatos ar prancūziško batono riekeles, pašlakstytas alyvuogių aliejumi. Be abejo, galite duoną skrudinti tiesiog skrudintuvėje.
Ištraukę nepuolame tuoj pat valgyti: viskas baisiai karšta. Bet po minutės kitos skanaujame: ant duonos tepame minkšto išsilydžiusio sūrio, dedame pomidoriukų.
O gal tiesiog duonos riekele kabiname sūrį, prikąsdami pomidoriuką.
p a l a i m a . .
My tip
- Didesniam valgytojų kiekiui tiesiog imkite didesnį kepimo indą, dėkite didesnį kamambero sūrį (būna ir 200 g., ir didesnių), berkite daugiau pomidoriukų ir dalinkitės 🙂 Žinoma, galima ir po vieną indelį kiekvienam, bet, iš patirties, retai kas suvalgo visą, net ir nedidelį, sūriuką.