Ingredients
-
10 vnt., nedidelių Bulvės
-
4 šaukštai Kviečių miltai
-
2 šaukštai Druska
-
patiekimui Kastinys
-
patiekimui Sviestas
Directions
Taip kepti bulves galima bet kada, bet, žinoma, dažniausiai jas prisimenu šaltibarščių sezonu. Tuo metu jau atsiranda ir šviežių bulvyčių (bet tikrai nebūtina kepti tik šviežias).
Taigi, atsirenku nedideles bulvytes, labai gerai jas nuplaunu, gali prireikti ir šepetėlio. Jeigu yra, išpjaunu akutes. Lėkštelėje ar dubenėlyje sumaišome 4 šaukštus miltų ir 2 šaukštus rupesnės druskos (tokio kiekio užteks maždaug 10 bulvyčių). Tuomet ŠLAPIAS bulves pavoliojame iš visų pusių miltų ir druskos mišinyje, kad tolygiai apkibtų. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Vienintelis trūkumas ir yra ilgas kepimo laikas. Bet kol kepa bulvės, galime užsiimti šaltibarščių, salotų ar kitų patiekalų gaminimu.
Skonis – nenusakomai puikus. Gal panašu į žarijose keptas bulves. Aš visada valgau su visu apvalkalu, kuris kepant tampa traškus. Tiks prie šaltibarščių, kaip garnyras prie bet kokių kitų patiekalų. Neįsivaizduojamai gardu su kastiniu ar sviestuku.
1 Comments Hide Comments
čia kažkoks naujas dalykas, norisi išbandyti 🙂