• Home
  • Garnyrai
  • Orkaitėje keptos bulvės miltų ir druskos apvalkale
0 0
Orkaitėje keptos bulvės miltų ir druskos apvalkale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 vnt., nedidelių Bulvės
4 šaukštai Kviečių miltai
2 šaukštai Druska
patiekimui Kastinys
patiekimui Sviestas

Orkaitėje keptos bulvės miltų ir druskos apvalkale

Tobulos vasaros bulvytės

  • 60 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Taip kepti bulves galima bet kada, bet, žinoma, dažniausiai jas prisimenu šaltibarščių sezonu. Tuo metu jau atsiranda ir šviežių bulvyčių (bet tikrai nebūtina kepti tik šviežias).

Taigi, atsirenku nedideles bulvytes, labai gerai jas nuplaunu, gali prireikti ir šepetėlio. Jeigu yra, išpjaunu akutes. Lėkštelėje ar dubenėlyje sumaišome 4 šaukštus miltų ir 2 šaukštus rupesnės druskos (tokio kiekio užteks maždaug 10 bulvyčių). Tuomet ŠLAPIAS bulves pavoliojame iš visų pusių miltų ir druskos mišinyje, kad tolygiai apkibtų. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Vienintelis trūkumas ir yra ilgas kepimo laikas. Bet kol kepa bulvės, galime užsiimti šaltibarščių, salotų ar kitų patiekalų gaminimu.

Skonis – nenusakomai puikus. Gal panašu į žarijose keptas bulves. Aš visada valgau su visu apvalkalu, kuris kepant tampa traškus. Tiks prie šaltibarščių, kaip garnyras prie bet kokių kitų patiekalų. Neįsivaizduojamai gardu su kastiniu ar sviestuku.

previous
Greita sriuba su kariu ir avinžirniais
next
Pakeptos prancūziško batono riekelės su baltu pelėsiniu sūriu ir apelsinų džemu
previous
Greita sriuba su kariu ir avinžirniais
next
Pakeptos prancūziško batono riekelės su baltu pelėsiniu sūriu ir apelsinų džemu

One Comment Hide Comments

Add Your Comment