Ingredients
-
6-8 vnt. Bulvytės, mažos
-
4 vnt. Šviežios plonos kiaulienos dešrelės
-
2 šaukštai Pesto padažas
-
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
-
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
-
0,5 vnt. Cukinija
-
keletas Pomidoriukai
-
žiupsnis Druska
Directions
„Vienos skardos” pietūs ar vakarienė yra geriausia, kas gali nutikti, kai šiek tiek skubame, užgriūna netikėti svečiai ar tiesiog norisi patingėti, bet pasigaminti skanius pietus ar vakarienę. Prireiks daržovių ir šviežių kiaulienos dešrelių.
Žinoma, labiausiai čia tinka šviežios mažos bulvytės iš daržo, bet jeigu tokios dar neužaugę, renkuosi „Delikates” bulvytes „Rimi” prekybos centre, jos pačios mažiausios iš mano rastųjų. Neluptas jas gerai nuplaunu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir beriu į kepimo indą. Šaukštas pesto klasikinio pesto padažo, šaukštas aliejaus, šiek tiek druskos – viską sumaišome, kad bulvytės pasidengtų padažu. Šalia susukame keletą plonų šviežių kiaulienos dešrelių (ar kitų mėgstamų, bet plonų), galime irgi patepti pesto padažu, nepamaišys 😉 Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kol bulvės su dešrelėmis, kepa, pasiruošiame kitas daržoves: norimo dydžio skiltelėmis supjaustome pusę paprikos, nelabai plonais griežinėliais – pusę cukinijos. Sudedame į indą, beriame keletą pomidoriukų ir sumaišome su šaukštu pesto padažo, šlakeliu alyvuogių aliejaus, užmalame šiek tiek druskos.
Bulvėms su dešrelėmis pakepus apie 25 minutes, į indą sudedame likusias daržoves ir vėl šauname į orkaitę dar bent 15 minučių.
Skanaujame tiesiog taip, nes visko čia pakanka: daržovių, dešrelių, padažiuko. Jeigu norisi, galima ir šviežių, raugintų ar marinuotų daržovių patiekti.
My tips:
- Esate bulvių priešas? Nebūtina bulvės, dėkite kitų daržovių, kurios puikiai tiks su pesto padažu.
You don’t need a silver fork to eat good food. /Paul Prudhomme/