Ingredients
-
4 vnt. Bulvės
-
2 vnt. Morkos
-
1 vnt. Paprika, raudonoji
-
0,5 vnt. Cukinija
-
0,5 vnt., baltosios dalies Porai
-
2 skiltelės Česnakas
-
1 arbatinis šaukštelis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
2 arbatiniai šaukšteliai Kmynai
-
pora šakelių, nebūtinai Čiobrelis, šviežias
-
pora šakelių, nebūtinai Rozmarinas
-
3 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
200-300 g., pagal skonį ir norą Varškės sūris
Directions
Nežinau, kodėl kai kurie buvę „ant bangos“ receptai užsimiršta. Bet kaip smagu juos atrasti iš naujo 🙂
Tas daržoves tai kepdavome ir kepdavome, visi draugai per visas vakarienes. Labai paprasta, tik kad užtrunka, kol iškepa. Norimas daržoves supjaustome norimais gabalais: siūlau tokiais patogiais valgyti kąsniais. Aš gaminau su bulvėmis, morkomis, paprikomis, cukinijomis, šparaginėmis pupelėmis, porais. Kas mėgstate česnaką, labai tiks išspausti porą skiltelių.
Tuomet jas galime dėti porcijomis į foliją, uždėti po gerą porciją varškės sūrio (jis turi būti kuo riebesnis, aš dedu 22% riebumo), papurkšti ar pašlakstyti alyvuogių aliejumi, druskos, pipirų, daug kmynų. Jeigu gaminu kelias porcijas, aš mėgstu viską, išskyrus sūrį, susimaišyti dubenyje su aliejumi ir prieskoniais, o tuomet tiesiog dėti į foliją.
Iš folijos suformuojame gražų krepšelį, šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 min.
Išėmę iš orkaitės galime patiekti toje pačioje folijoje. Nuostabusis skonis čia yra varškės sūris, puikiai derantis su daržovėmis: sumaigome jį, toks lyg ir padažas/užtepas.
My tips
- Tai gali būti nuostabus patiekalas, bet taip pat ir puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
- Jeigu norime papildomo skonio, galime patiekti su namie gamintu pomidorų padažu, raugintais ar marinuotais agurkėliais bei pomidorais.