Ingredients
-
0,5 kg. Rauginti kopūstai
-
2 saujos Kopūstai, švieži
-
1 vnt. Morkos
-
1 galvutė Svogūnai
-
1 šaukštas Pomidorų pasta
-
1 arbatinis šaukštelis Kmynai
-
žiupsnis Druska
-
o,5 arbatinio šaukštelio Cukrus
-
3-4 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
šlakelis (nebūtinai) Baltas vynas
-
6-8 vnt. Šviežios dešrelės
-
patiekimui, jei norime Bulvės
Directions
Dar viena improvizacija raugintų kopūstų tema: troškinti orkaitėje su šviežiomis plonomis dešrelėmis.
Apie pusę kilogramo raugintų kopūstų šiek tiek perlieju vandeniu kiaurasamtyje, jei atrodo per rūgštūs. Supjaustau apie porą saujų šviežio kopūsto. Supjaustau nemažą galvutę svogūno, morką, pakepinu su kokybišku alyvuogių aliejumi (aš svogūną ir morką dedu į nerealią „Tuperware“ pjaustyklę „su šniūreliu“ ir, patraukusi šniūrelį keletą kartų, jau turiu svogūnų ir morkų gabalėlius). Tuomet raugintus ir šviežius kopūstus, pakepintas daržoves sumaišau dubenyje, užberiu kmynų, įdedu porą šaukštelių pomidorų pastos, beriu šiek tiek druskos ir kokį pusę šaukštelio cukraus. Viską sumaišę, krečiame į aliejumi pateptą karščiui atsparų troškinimo indą, uždengiame ir šauname į orkaitę.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Tuomet į kopūstus sudedame plonas šviežias dešreles, kiek pakišame jas po kopūstais, kad ir jos prisigertų daržovių sulčių. Rinkitės jums patinkančias, kiaulienos ar jautienos. Bet galima ir pamiksuoti. Man labiausiai patinka plonos „Maximos“ dešrelės – todėl, kad jos yra ir labai trumputės, tai tiesiog patogiau valgyti, patogiau troškinti, jeigu indas nedidelis. Norintiems šiek aštrumo, galima pridėti čili pipiriuko arba tiesiog rinktis aštresnes dešreles. Šioje stadijoje dar galima šliūkštelėti ir šlakelį balto vyno.
Tuomet vėl viską kišame į orkaitę dar kokioms 15 minučių, o tuo tarpu, jeigu norime, galime išsivirti bulvių.
Tikras ‘comfort’ food. Skanaus 🙂
Take care of yourself and God will take care of you 😉
2 Comments Hide Comments
Labai skanu. 10 balų! Ačiū už receptuką.
Smagu, kad patiko 🙂