Ingredients
-
0,5 kg Rauginti kopūstai
-
pora saujų Kopūstai, švieži
-
1 didelis Svogūnai
-
1 Morkos
-
0,5 Vištienos krūtinėlė
-
žiupsnis Pipirai
-
žiupsnis Druska
-
1 arbatinis šaukštelis Saldžiosios paprikos milteliai
-
2 arbatiniai šaukšteliai Kmynai
-
2 arbatiniai šaukšteliai Pomidorų pasta
-
kepimui Alyvuogių aliejus
Directions
Improvizacija raugintų kopūstų tema 🙂 Visko čia daug: ir sveikų daržovių, ir mėsos dėl sotumo, ir spalvų, ir erdvės improvizacijoms.
Pirmiausia pusę vištienos krūtinėles supjaustau gabalėliais, pabarstau druska, pipirais, malta saldžiąja paprika ir palieku pasimarinuoti, kol suruošiu kopūstus.
Apie pusę kilogramo raugintų kopūstų šiek tiek perlieju vandeniu kiaurasamtyje, jei atrodo per rūgštūs. Supjaustau apie porą saujų šviežio kopūsto. Supjaustau nemažą galvutę svogūno, morką, pakepinu su kokybišku alyvuogių aliejumi (aš svogūną ir morką dedu į nerealią „Tuperware” pjaustyklę „su šniūreliu” ir, patraukusi šniūrelį keletą kartų, jau turiu svogūnų ir morkų gabalėlius). Tuomet mėsą, raugintus ir šviežius kopūstus, pakepintas daržoves sumaišau dubenyje, užberiu kmynų, įdedu porą šaukštelių pomidorų pastos. Viską sumaišę, krečiame į aliejumi pateptą troškinimo indą.
Kišame į maždaug iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir troškiname apie 50 min. uždengę, o po to galima kokiai 10 minučių atidengti, kad viršutinis sluoksnis kiek apskrustų.
Be abejo, galima patiekti su bulvėmis, bet man čia jų netgi nepritrūksta.
My tips
- Kai noriu troškinti nedidelį kiekį, naudoju tiesiog paprastą keramikinį kepimo indą, o uždengiu dviem sluoksniais folijos.
- Troškinant nedideliame inde, šalia skardelėje galima pakepti ir bulvių skiltelių, jeigu norisi.
- Į kopūstus galima dėti bet kokios mėsos (šoninės, šonkauliukų, o gal supjaustytų dešrelių), o galima ir be mėsos.
What is needed is always present.
3 Comments Hide Comments
Nesudėtingas, greitas ir labai skanus receptas. Nežinau, kam galėtų nepatikti.
Kaip smagu, kad patiko 🙂
Tiesiog puiku! Skanaus 🙂