Ingredients
-
kiek norite Prancūziškas batonas
-
užtepimui Sviestas
-
pagal skonį Sūris su baltu pelėsiu
-
pagal skonį Apelsinų džemas
-
2-3 riešutėliai ant sumuštinuko Pinijos
Directions
Pavadinime beveik viskas ir pasakyta 🙂 Šiuos sumuštinukus pavadinčiau mūsų namų klasika. Vasarą nepamainomi prie vėsaus vyno, žiemą – kai norime prisiminti kvapnią vasarą ir užkąsti šio to šilto. Labai tinka vakaro pradžiai.
Taigi prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis, šiek tiek patepame sviestu, uždedame po riekelę balto pelėsinio sūrio, o ant jo arba šalia – šiek tiek apelsinų džemo. Mano favoritas – apelsinų džemas su žievelėmis, bet taip pat labai skanu su kriaušių džemu, o jei norite lietuviškesnio skonio – bruknių uogiene. Ant kiekvieno sumuštinuko užberiame po kelias pinijas ir šauname į įkaitintą orkaitę kokioms 6 minutėms.
Vietoj prancūziško batono galite rinktis jums patinkančią duonelę. Netgi keturkampė balta duona labai tiks – iš jos galėsite iškepti gražius trikampėlius.
Džiaugsmas gaminti ir dalintis 🙂