0 0
Porų ir bulvių blyneliai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2-3 vnt. Bulvės
3 vnt. Porai
2 vnt. Kiaušiniai
3/4 puoduko Migdolų miltai
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
žiupsnis Itališkos žolelės
1 arbatinis šaukštelis Ciberžolė
kepimui Aliejus
Tzadziki padažui
100 g. Graikiškas natūralus jogurtas
1 nedidelis Agurkai
1 skiltelė Česnakas
žiupsnis Druska
1-2 šaukštai Alyvuogių aliejus

Porų ir bulvių blyneliai

  • 38 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Improvizacija žemaičių blynų tema, kiek neįprasta, bet, sakyčiau, visai pavykusi 🙂 Juk norisi kartais kitokio skonio, kitokio padažo. Ir ne dėl to, kad įprastai yra blogai. Tiesiog smagu išbandyti kitokius variantus 🙂

Pirmiausia pasūdytame vandenyje išsiverdame 2-3 bulves ir kokius 3 porus (verdame 15-20 min.).

Aš viską viriau viename puode, tik nukošusi porus atidėjau, kad pravėstų, o bulves iš karto sugrūdau, nes karštos geriau grūdasi. Pravėsusius porus reikia labai smulkiai supjaustyti, berti į bulves, įmušti du kiaušinius, užmalti šiek tiek juodųjų pipirų, įberti prieskoninių žolelių ir arbatinį šaukštelį ciberžolės. Viską sumaišome, o tuomet suberiame 3/4 puoduko migdolų miltų (gali būti ir paprasti balti, galite dar pridėti kokio fetos ar brinzos sūrio). Sumaišome, formuojame blynukus/paplotėlius ir kepame alyvuogių arba kitokiame mėgstamame aliejuje (jo keptuvėje negailime) maždaug po 3 minutes kiekvieną pusę.

Valgome su kuo tik patinka: aš rinkausi su tzadziki, kurį taip paprasta pasigaminti patiems, grietinė taip pat labai tiks, gal paskaninta krapais.

Tzadzikiui: pagal valgytojų skaičių reguliuojamės, bet tiems 2 valgytojams imame apie 100 ml natūralaus graikiško jogurto, įspaudžiame skiltelę česnako, užmalame druskos ir pipirų, dedame vieną nedidelį sutarkuotą ir nuspaustą šviežią agurką, pilame 1-2 šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome, leidžiame šiek tiek pastovėti. Uždengtas, toks padažas puikiai laikosi šaldytuve kelias dienas.

 

previous
Sriubytė su kinva (bolivine balanda) ir žirneliais
next
Česnakinė cukinija su pomidoriukais ir parmidžiano sūriu
previous
Sriubytė su kinva (bolivine balanda) ir žirneliais
next
Česnakinė cukinija su pomidoriukais ir parmidžiano sūriu

Add Your Comment