Ingredients
-
2-3 vnt. Bulvės
-
3 vnt. Porai
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
3/4 puoduko Migdolų miltai
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Pipirai
-
žiupsnis Itališkos žolelės
-
1 arbatinis šaukštelis Ciberžolė
-
kepimui Aliejus
-
Tzadziki padažui
-
100 g. Graikiškas natūralus jogurtas
-
1 nedidelis Agurkai
-
1 skiltelė Česnakas
-
žiupsnis Druska
-
1-2 šaukštai Alyvuogių aliejus
Directions
Improvizacija žemaičių blynų tema, kiek neįprasta, bet, sakyčiau, visai pavykusi 🙂 Juk norisi kartais kitokio skonio, kitokio padažo. Ir ne dėl to, kad įprastai yra blogai. Tiesiog smagu išbandyti kitokius variantus 🙂
Pirmiausia pasūdytame vandenyje išsiverdame 2-3 bulves ir kokius 3 porus (verdame 15-20 min.).
Aš viską viriau viename puode, tik nukošusi porus atidėjau, kad pravėstų, o bulves iš karto sugrūdau, nes karštos geriau grūdasi. Pravėsusius porus reikia labai smulkiai supjaustyti, berti į bulves, įmušti du kiaušinius, užmalti šiek tiek juodųjų pipirų, įberti prieskoninių žolelių ir arbatinį šaukštelį ciberžolės. Viską sumaišome, o tuomet suberiame 3/4 puoduko migdolų miltų (gali būti ir paprasti balti, galite dar pridėti kokio fetos ar brinzos sūrio). Sumaišome, formuojame blynukus/paplotėlius ir kepame alyvuogių arba kitokiame mėgstamame aliejuje (jo keptuvėje negailime) maždaug po 3 minutes kiekvieną pusę.
Valgome su kuo tik patinka: aš rinkausi su tzadziki, kurį taip paprasta pasigaminti patiems, grietinė taip pat labai tiks, gal paskaninta krapais.
Tzadzikiui: pagal valgytojų skaičių reguliuojamės, bet tiems 2 valgytojams imame apie 100 ml natūralaus graikiško jogurto, įspaudžiame skiltelę česnako, užmalame druskos ir pipirų, dedame vieną nedidelį sutarkuotą ir nuspaustą šviežią agurką, pilame 1-2 šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome, leidžiame šiek tiek pastovėti. Uždengtas, toks padažas puikiai laikosi šaldytuve kelias dienas.