0 0
Pyragas iš to, ką turime :)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 pakelis Sausainiai "Selga"
pora sausainių "Belvita"
100 g. Sviestas
1 skardinėlė Karamelizuotas pienas su cukrumi
250 g. Varškė
1 vnt. Kriaušės
2 vnt. Kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai

Pyragas iš to, ką turime :)

Iš greitų pyragų - pats geriausias :)

  • 70 min.
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Gal sunku patikėti, gal „sounds weird”, kaip mano dukra sakė, bet patikėkite – viskas puikiai pavyksta, laaabai skanu, išragauta ir šeimos, ir kolegų 🙂

Tai pyragėlis iš to, ką turime šaldytuve!!

Turėjau pakelį „Classic” Selgos, vieną „Belvitos” pusrytainį, viską sulaužiau mažais gabalėliais. Į juos subėriau 250 g. varškės, nuluptą ir kubeliais supjaustytą kriaušę, 100 g. šiek tiek patirpinto sviesto, skardinę karamelizuoto kondensuoto pieno (tipo „Rududu”, bet aš dėjau „Rimi” karamelizuotą pieną), įmušiau 2 kiaušinius. Nepagailime kepimo miltelių (nes pyragas sunkus) – gerą arbatinį šaukštelį su kaupeliu.

Viską sumaišome, krečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (mano buvo apvalus, 22 cm skersmens) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.

Iškeptą galima pabarstyti cukraus pudra, o kam patinka – smulkintais riešutais, pavyzdžiui, pistacijomis.

Skanaus 🙂

My tip:

  • Jeigu karamelizuotas pienas labai sukietėjęs, įstatykite visą skardinę į karštą vandenį ir palaikykite 10-15 min. Suminkštės tiek, kad jau galėsite įmaišyti į tešlą.

Life starts all over again when it gets crisp in the fall. /F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby/

previous
Orkaitėje kepta kalakutiena su obuoliais, vynuogėmis, moliūgais
next
Vegetariška bolognese lazanija
previous
Orkaitėje kepta kalakutiena su obuoliais, vynuogėmis, moliūgais
next
Vegetariška bolognese lazanija

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here