Ingredients
-
1 pakelis Sausainiai "Selga"
-
pora sausainių "Belvita"
-
100 g. Sviestas
-
1 skardinėlė Karamelizuotas pienas su cukrumi
-
250 g. Varškė
-
1 vnt. Kriaušės
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
1 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai
Directions
Gal sunku patikėti, gal „sounds weird”, kaip mano dukra sakė, bet patikėkite – viskas puikiai pavyksta, laaabai skanu, išragauta ir šeimos, ir kolegų 🙂
Tai pyragėlis iš to, ką turime šaldytuve!!
Turėjau pakelį „Classic” Selgos, vieną „Belvitos” pusrytainį, viską sulaužiau mažais gabalėliais. Į juos subėriau 250 g. varškės, nuluptą ir kubeliais supjaustytą kriaušę, 100 g. šiek tiek patirpinto sviesto, skardinę karamelizuoto kondensuoto pieno (tipo „Rududu”, bet aš dėjau „Rimi” karamelizuotą pieną), įmušiau 2 kiaušinius. Nepagailime kepimo miltelių (nes pyragas sunkus) – gerą arbatinį šaukštelį su kaupeliu.
Viską sumaišome, krečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (mano buvo apvalus, 22 cm skersmens) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.
Iškeptą galima pabarstyti cukraus pudra, o kam patinka – smulkintais riešutais, pavyzdžiui, pistacijomis.
Skanaus 🙂
My tip:
- Jeigu karamelizuotas pienas labai sukietėjęs, įstatykite visą skardinę į karštą vandenį ir palaikykite 10-15 min. Suminkštės tiek, kad jau galėsite įmaišyti į tešlą.
Life starts all over again when it gets crisp in the fall. /F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby/