• Home
  • Desertai
  • Pyragas su kondensuotu pienu ir obuoliais ar kriaušėmis
0 0
Pyragas su kondensuotu pienu ir obuoliais ar kriaušėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50-60 g. Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
1 skardinė Kondensuotas saldintas pienas
0,5 arbatinio šaukštelio Kepimo milteliai
150 g. Kviečių miltai

Pyragas su kondensuotu pienu ir obuoliais ar kriaušėmis

Nepabostantis, greitai pagaminamas, šiek tiek kitoks pyragėlis, kuriam pakanka 5 ingredientų:)

  • 60 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Nuostabus, vis neatsibostantis pyragėlis. Nedidelis, greitai pagaminamas, yra vietos improvizacijai – ko dar norėti? 🙂

Jis skiriasi nuo kitų pyragų savo konsistencija, purumu, kvapu. Jeigu reiktų apibūdinti pačią tekstūrą, sakyčiau anglišką žodį „spongy“ (kaip kempinė), jis lyg ir tvirtesnis nei paprastas pyragas.

Paprasčiau pagaminamo turbūt nesu kepusi 🙂 Pirmiausia siūlau išsitirpinti apie 50-60 g. sviesto, nes jis turi šiek tiek ataušti, kad pilant į kiaušinių masę nepadarytų iš jos kiaušinienės 😉 Tuomet į dubenį sumušame 4 kiaušinius, pamakaluojame iki vientisos konsistencijos, supilame kondensuoto pieno skardinėlę, gerai sumaišome, supilame kiek pravėsusį ištirpintą sviestą, tuomet beriame pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir įsijojame apie 150 g. miltų. Viską gerai išmaišome. Pyragėlis bus nedidelis, bet galime pasirinkti, ar norime storesnio ir kepsime kiek ilgiau, ar plonesnio, tai jam užteks 35-40 minučių. Pasirinktą formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame pyrago masę. Tuomet, jei norime, į pyragą prikaišiojame obuolių ar kriaušių skiltelių. Jos gali būti didokos, išlindusios iš pyrago. Kas negali atsispirti cinamonui, galime šiek tiek ir jo pabarstyti.

BET, pirminis pyrago receptas, kurį turiu popierinį iš kažkokių neatmenamų laikų, buvo be jokių obuolių ir kriaušių, ir labai skanus.

Kepame apie 50 minučių maždaug 180 laipsnių temperatūroje.

My tips

  • Labai tiks patiekti su ledais, tradiciškai. Bet taip pat, su graikišku jogurtu. Danai, beje, tokius pyragus mėgsta valgyti su grietine. Labai netikėta, bet paragavus, visai neblogai 🙂 Pyrago saldumas ir šiokia tokia grietinės rūgštelė visai puikiai susibalansuoja.
  • Dažnai kepame jį dviems žmonėms, tiesiog reikia nedidelės formelės.

 

previous
Ciabatos užkandis su alyvuogėmis
next
Rikotukai varškėtukai
previous
Ciabatos užkandis su alyvuogėmis
next
Rikotukai varškėtukai

Add Your Comment