Ingredients
-
3 stiebai Rabarbarai
-
2 arbatiniai šaukšteliai, rabarbarams užpilti Rudasis cukrus
-
2 Kiaušiniai
-
200 g. Graikiškas natūralus jogurtas
-
120 g. Sviestas
-
150 g. Cukrus
-
200 g. Kviečių miltai
-
1 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai
-
1 arbatinis šaukštelis Vanilinis cukrus
Directions
Labai sezoninis kepinys, kol galima saugiai ir sveikai valgyti rabarbarus – gegužės pabaiga – birželio pradžia. Bet kaip tik dėl to jie tampa dar norimesni, įspūdingesni. Pagaliau ir mes grįžtame prie sezoniškumo. Atsimenu, kažkada Sicilijoje balandžio mėnesį buvau labai nustebusi: pakelėse vien artišokų pilni sunkvežimiukai, o restoranų meniu – taip pat artišokai. Su vietiniu siciliečiu netgi išmokome, kaip artišoką „išdoroti“, išpjauti tą vadinamą „barba“. Buvau tikrai nustebusi, kiek mažai iš to įspūdingai atrodančio artišoko lieka!
Taigi, grįžtant prie rabarbarų, džiaugiamės jais neilgai, nelabai kada yra išrasti ką nors nepaprasto, tai šis pyragas man yra nepaprastai puikaus, prabangaus skonio, ir ne per sausas, ir kvapnus, ir gana greitai pagaminamas.
Pradžioje nulupame kokius tris nemažus rabarbarų stiebus, supjaustome gabalėliais ir užberiame cukrumi. Aš naudoju rudąjį cukrų, bet puikiai tiks toks, kokio turite. Būtų gerai užpiltus cukrumi rabarbarus vis pamaišant palaikyti bent jau pusvalandį (jeigu per naktį šaldytuve, tikrai nebus blogiau 😉 ) Tiesiog man nepatinka labai didelė rūgštis pyrage, taigi noriu ją kiek neutralizuoti cukrumi. Man ir rūgščios uogienės pertepas „Napoleone“ nepatinka, taigi čia apie rabarbarų paruošimą galite spręsti patys. Bet kokiu atveju, šiek tiek pabuvę užpilti cukrumi ar sirupu jie būna minkštesni ir sultingesni.
Ištirpiname apie 120 gramų sviesto ir paliekame šiek tiek pravėsti.
Tešlai mušame 2 kiaušinius, beriame 150 gramų cukraus, pamaišome. Tuomet sukrečiame apie 200 gramų graikiško jogurto, pilame pravėsusį tirpintą sviestą, arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir šaukštelį vanilinio cukraus. Įsijojame 200 gramų miltų (galima imti pusiau kviečių ir migdolų miltus). Viską sumaišome, sukrečiame į nedidelį kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (mano yra 28x20cm). Tada ant viršaus beriame rabarbarus (be skysčio nuo cukraus), kai kuriuos galime kiek pagrumdyti į tešlą šaukštu ar mentele.
Kepame apie pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje.
Turėdama karvių pieno baltymo netoleruojančių draugų, išbandžiau kitokias variacijas, ir jos pasiteisino 🙂 Buvo labai skanu su ožkų pieno sviestu ir ožkų pieno jogurtu.
S k a n a u s ! ! !
Everything good, everything magical happens between the months of June and August. (Jenny Han)