Ingredients
-
0,5 puoduko Medus
-
1 indelis - 250 g. Rikotos sūris
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
2 šaukštai Graikiškas natūralus jogurtas
-
180 g. Kviečių miltai
-
0,4 puoduko arba pagal skonį Aguonos
-
1 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai
-
0,5 arbatinio šaukštelio Soda
-
geras žiupsnis Druska
Directions
Labai paprastai pagaminamas, bet tikrai neprastas pyragėlis 🙂
Parankus, kai reikia ko nors greitai.. Arba turime užsilikusios rikotos.. ar aguonų po Kalėdų..
Didesniame inde sumaišome skystus produktus: indelį rikotos, pusę puoduko medaus (jei reikia, šiek tiek pašildome, kad būtų skystos konsistencijos), porą kiaušinių, du kupinus šaukštus graikiško jogurto.
Į kitą indą persijojame puoduką miltų (bus apie 170-180 g.), į juos suberiame kokį ketvirtadalį ar trečdalį puoduko aguonų, arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, pusę arbatinio šaukštelio sodos, žiupsnį druskos. Miltų galima imti pusiau kviečių su migdolų.
Tuomet po truputį sausus produktus įmaišome į skystuosius, kad gautume vientisą masę. Sukrečiame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Mano buvo apvalus 24 cm skersmens, tai pats tas. Kepame apie pusvalandį iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Bet čia sunku duoti tikslias rekomendacijas, nes orkaitės skiriasi. Po kokių 25 minučių siūlau pabandyti per pyrago viduriuką įbesti sausą peilį ar medinį dantų krapštuką – jeigu ištraukus bus sausas, pyragas iškepęs.
Rezultatas puikus: aguonos traška tarp dantų, pyragas kvepia medumi..
My tips:
- Keksiukai!! Puikiausiai pavyksta iš šios tešlos 🙂
- Jeigu norisi prabangesnio pyragėlio, labai tiks jį aplieti patirpintu balto šokolado ir grietinėlės užpilu, o ant viršaus gal vėl pabarstyti aguonomis.
Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself. /George Bernard Shaw/