0 0
„Raffaello” tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biskvitui
3 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
100 g. Cukrus
2-3 lašeliai, nebūtinai Migdolų ekstraktas
70 g. Kviečių miltai
50 g. Migdolų miltai
Pertepimo kremui
100 g. Baltasis šokoladas
275 ml. Grietinėlė
50 g. Cukraus pudra
125 g. Maskarponės sūris
žiupsnelis Druska
70 g. Kokosų drožlės
Sulaistymui
80 ml. Kokosų pienas
15 g. Cukraus pudra
Papuošimui
30 g. Kokosų drožlės
keletas "Raffaello" saldainiai

„Raffaello” tortas

Išsipildžiusi skani svajonė :)

  • 80 min. plius sutepimui
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

„Raffaello” – vieni iš mano mylimiausių saldumynų. Taigi buvo visokių minčių.. Gal nepavyks, nes juk viskas atrodo sudėtinga.. Gal labai daug triūso.. Bet o jeigu pavyktų, kaip šaunu būtų.. Na, bet kai pasiryžti, pradedi, tai ir padarai 🙂 Laaabai gerai 🙂

Biskvitas

Pradedame nuo biskvito. Jis turi kvepėti migdolais, tai reiktų migdolų miltų, būtų gerai ir migdolų esencijos. Šios proporcijos – nedideliam, kaip mano, tortukui – kepimo indo skersmuo 15 cm. Jeigu normą dvigubinsite, imkite 22 -24 cm skersmens indą – gausite normalaus dydžio gana aukštą tortą.

Iš pradžių atskiriame 3 kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušiniai turi būti ką tik iš šaldytuvo, taip geriau išsiplaks baltymai. Šluotele ar kombainu baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų ir atidedame į šalį. Į trynius supilame 100 g. cukraus, įlašiname porą lašelių migdolų ekstrakto ir paplakame, kol jie pašviesės, o masė šiek tiek padidės. Trynius atsargiai, iš lėto sumaišome su baltymais, beriame 50 g. migdolų miltų ir 70 g. persijotų kviečių miltų. Viską atsargiai permaišome iki vientisos masės ir krečiame į kepimo indą. Jo dugną iškloju kepimo popieriumi, šonus šiek tiek patepu sviestu. Kepame maždaug 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Ar biskvitas iškepęs, pabandome įbesdami sausą peilį ar medinį pagaliuką (ištraukus jis turi būti sausas, neapkibęs tešla).

Iškepęs biskvitas turės atvėsti, taigi galime neskubėti ruošti kremo.

Kremas

Į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį sulaužome 100 g. baltojo šokolado (aš naudojau konditerinį) ir ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba dubenėlyje garų vonelėje (ant nedidelio puodo su verdančiu vandeniu) su 25 ml. riebios grietinėlės. Vis pamaišome, paliekame šiek tiek pravėsti. 250 ml. riebios (35-36%) grietinėlės mikseriu ar kombainu išplakame su 50 g. cukraus pudra. Turi būti standus kremas, pakabinus šaukštu ir apvertus, turi neiškristi. Apie 125 g. maskarponės paplakame su žiupsneliu druskos. Tuomet dubenyje švelniai sumaišome visus pertepimo kremo komponentus ir suberiame apie 70-80 g. kokoso drožlių.

Biskvito sulaistymas

Apie 70-80 ml. kokosų pieno sumaišome su 15 g. cukraus pudros. Prieš tai pieną paplakame arba, jeigu reikia, vos vos pašildome.

Na, o dabar jau „surenkame” tortą į visumą. Jeigu dėsite iš karto į indą, kuriame ir patieksite, galbūt gerai serviravimo indą ištiesti kepimo popieriaus juostelėmis, kad po sutepimo, jas ištraukę, turėtumėte gražų švarų indą. Maždaug taip galima:

 

Biskvito šonus peiliu atskiriame nuo kepimo indo (jei reikia, tačiau bet kokiu atveju geriau apsidrausti, kad nebūtų kur prikibęs), tuomet perpjauname į 3 sluoksnius, kiekvieną sluoksnį pakal skonį sulaistome kokosų pienu su cukraus pudra (sausiau ar šlapiau, kaip kam patinka). Tepame gerą sluoksnį kremo, dedame antrą sluoksnį ir t.t. Viršų ir šonus aptepame kremu, palyginame peiliu ar mentele, viršų apibarstome kokoso drožlėmis, šonus taip pat jomis apklijuojame. Ištraukiame patiesto kepimo popieriaus juosteles, o tortą uždengiame ir paliekame bent jau 3-4 valandoms arba, geriausia, per naktį, kad persigertų visi sluoksniai ir skoniai.

Aš puošiau keletu „Raffaello” rutuliukų.

Taip prabangiai skanu, kad tiks ir Kalėdoms!!

Skanaus 🙂

 

previous
Pyragas su rikota, medumi ir aguonomis
next
Tortilijos su sūriu ir dešrelėmis orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje
previous
Pyragas su rikota, medumi ir aguonomis
next
Tortilijos su sūriu ir dešrelėmis orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here