Ingredients
-
250 g. Rikotos sūris
-
200 g. Varškė
-
2 Kiaušiniai
-
2 šaukštai Cukrus
-
1-2 arbatiniai šaukšteliai Vanilinis cukrus
-
160-180 g. Kviečių miltai
-
kepimui Aliejus, saulėgrąžų
Directions
Purūs, skanūs, greiti rikotukai – varškėtukai. Tinka ir pusryčiams (na, gal savaitgalio 🙂 ), ir vakarienei.
Indelį rikotos (250 g.) sumaišome su pakeliu (apie 200 g.) birios varškės, beriame du šaukštus cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, įmušame 2 didesnius kiaušinius, viską sumaišome. Tuomet įsijojame apie 160 – 180 g. miltų. Sumaišome ir dedame kepti į įkaitusią keptuvę su saulėgrąžų ar kokiu kitu neutralaus skonio aliejumi.
Šie rikotukai kepa kiek lėčiau negu įprasti varškėčiai, tai keptuvę įkaitinkime, bet po to kepkime ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros. Bet, be abejo, mūsų keptuvės skirtingos, tai visi turime savo taisyklių.
Priklausomai nuo sezono, patiekime su šviežiomis uogomis, mėgstamais džemais, grietine ar jogurtu, chia sėklomis. Labai tiks ir klevų ar agavų sirupas. O jeigu norite tokio jau tikrai desertinio patiekalo, tuomet nepagailėkite ledų ar plaktos grietinėlės 🙂
Let’s stay healthy and happy 🙂