Ingredients
-
1 skiltelė Česnakas
-
keletas griežinėlių Porai
-
100-200g., pagal skonį Lašiša, šaltai rūkyta
-
2 šaukštai, kepimui Alyvuogių aliejus
-
200 ml. Sojos grietinėlė
-
pagal skonį Pipirai
-
pagal skonį, nepadauginkite Druska
-
šiek tiek, pagal skonį "Džiugo" sūris
-
100 g. Speltos spagečiai
-
saujelė, pagal skonį Žirneliai, šaldyti
Directions
Na, jeigu turite atliekamos lašišos, kurią jau atsibodo dėti ant sumuštinių (kad ir kokia skani ji būtų), tuomet štai prabangi išeitis: ar ji brangi, priklausys nuo to, kokią lašišą ir vyną naudosite 😉
Taigi, pasiruošiame produktus kepimui/troškinimui: smulkiai supjaustome česnako skiltelę, atpjauname keletą poro griežinėlių ir padaliname pusžiedžiais, nedideliais gabalėliais supjaustome rūkytą (gali būti sūdyta ar šviežia) lašišą. Kadangi viskas gaminasi akimirksniu, yra gerai turėti viską susiruošus.
Į šiek tiek įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi beriame česnaką, pamaišydami kepiname kokią minutę, po to beriame porą, vėl kokioms porai minučių, o tada jau supjaustytą lašišą – vėl keletui minučių (matysis, ji pakeis spalvą).
Tada pilame kokį 100-150 ml. sauso vyno. Šį kartą pyliau prosecco, buvo tiesiog puikiai 🙂 Šiaip visada šiam receptui tedėdavau krapų, bet šį kartą ant norvegiškos pakuotės užmačiau siūlomą receptą su žirneliais, tai ir išbandžiau. Tikrai puikiai! Taigi, kai lašiša jau su vynu, beriame nedidelę saujelę šaldytų žirnelių. Padidinę kaitrą pakepiname keletą minučių, kol alkoholis išgaruoja, o tuomet pilame grietinėlę. Man čia nepaprastai tinka sojų grietinėlė, jos skonis turtingesnis, išraiškingesnis, bet tikrai tiks ir kitokia grietinėlė.
Kuo riebesnė, tuo greičiau tirštės ir virs į nuostabų padažą. Sojų grietinėlė tik 14%, bet yra tiršta. Skaniname juodaisiais pipirais, gardžiausia šviežiai sumaltais iš malūnėlio. Druskos dedame labai atsargiai, skanaudami, nes lašiša paprastai jau būna sūroka.
Na, o klasikinis patiekimo variantas – su spagečiais. Praktiškai aš juos ir valgau tik šiuo atveju, nes čia tikrai neapsakomai gardu. Speltos spagečiai – puiki išeitis, norintiems sveikesnio maisto, tuo labiau, kad skonių ir aromatų čia apsčiai, nors šiaip speltos spagečiai man atrodydavo gana prėski. Norintiems dar intensyvesnio skonio – šiek tiek smulkiai tarkuoto „Džiugo” sūrio.
My tip:
- Jeigu padažas per tirštas, labai tinka įpilti šiek tiek skysčio, kuriame virė spagečiai.
Life is like an onion. Sometimes when you peel a layer, you cry..