0 0
Šaldytos bemielės tešlos kepinukai su rikota

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 "lapeliai" Bemielė šaldyta tešla
1 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinio trynys
250 g. Rikotos sūris
50 g. Parmigiano sūris
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
30 g. Sviestas

Šaldytos bemielės tešlos kepinukai su rikota

Spalvingi lengvi kepinukai, tiksiantys įvairioms progoms

  • 40 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Lengvas pyragiukas, tiks vakarienei, lengviems pietums ar užkandžiams su draugų kompanija.

Aš imu bemielės šaldytos tešlos lakštus, kurie būna supakuoti po 6. Atitirpinu tiek, kiek reikia (vienam žmogui – vienas ar pusė lakšto, žiūrint, koks jūsų tikslas – vakarienė ar tiesiog užkandukai per vakarėlį ar prie kito patiekalo). Taigi, svarbiausia nepamiršti išimti tešlos iš šaldiklio maždaug prieš valandą.

Kol tešla atitirpinėja, pradėkime galvoti apie tai, ką ant jos dėsime. Be abejo, gali būti daugybė variantų, bet šį kartą pasirinkau tokį: su rikota ir pomidoriukais. 250 g. rikotos sūrio indelį sumaišau su 1 išplaktu kiaušiniu ir kokiu 50 g. tarkuoto Parmigiano sūrio (tiks ir bet koks kitas kietasis jums patinkantis sūris, tarkim „Džiugas” ar „Grana Padano”). Įberiu mėgstamų prieskonių (labai tiks bazilikai ar Viduržemio jūros žolelių mišinys), užmalame juodųjų pipirų ir druskos.

 

Kai įdaras paruoštas, jau galima įjungti orkaitę ir pakaitinti iki maždaug 190-200 laipsnių temperatūros.

Tešlai atitirpus, kiekvieną lakštą perpjauname pusiau, galime šiek tiek rankomis pratampyti, bet minimaliai. Dedame į kepimo popieriumi išklotą formą. Tada lakšto vidurį subadome šakute, o kraštelius patepame išplaktu kiaušinio tryniu. Ant kiekvieno tešlos gabaliuko dedame po 3-4 šaukštus rikotos masės, tolygiai paskirstome, palikdami po kokį centimetrą ar pusę kraštelio. Ant rikotos paspausdami dedame perpus perpjautus pomidoriukus, keletą puselių ant kiekvieno pyragėlio. Tada ant viršaus galime uždėti po nediduką gabaliuką sviesto ir dar užbarstyti šiek tiek kietojo sūrio (labai nedaug, po žiupsnelį).

Kepame apie pusvalandį, kol krašteliai pakils ir apskrus iki rusvai auksinių.

Patiekime su salotomis, šviežiomis žolelėmis.

My tips:

  • Galbūt norėsite uždėti ant kepinuko dar ko nors: tiks keletas skiedrelių čili pipiriuko, jei mėgstate aštriau, arba koks griežinėlis poro – atrodys gražiai, suteiks papildomo prieskonio.
  • Gali būti, kad bus parankiau kepti didelį pyragą, o po to jį supjaustyti gabalėliais, jeigu jūsų kulinarinio šedevro laukia didelė kompanija 😉 Tuomet imkite tešlą ne porcijomis po 6 gabalėlius, o po 250 g. Galėsite iš jos pagaminti visai normalaus dydžio pyragą, supjaustyti gabalėliais ir patiekti kaip užkanduką.

There is no schedule for new beginnings.

previous
Orkaitėje troškinti kopūstai su šviežiomis dešrelėmis
next
Makaronai su kreminiu fetos sūriu ir pomidorais
previous
Orkaitėje troškinti kopūstai su šviežiomis dešrelėmis
next
Makaronai su kreminiu fetos sūriu ir pomidorais

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here