0 0
Salotos su avietėmis, mocarela, špinatais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Avokadas
100 g. Švieži špinatai
100 g. Avietės
125 g Mocarela sūris
pagal skonį, pašlakstymui Alyvuogių aliejus
žiupsnis Druska
jeigu patinka, pašlakstymui Balzamiko actas, kreminis

Salotos su avietėmis, mocarela, špinatais

Ekskliuzyvinės, bet paprastai pagaminamos salotos

  • 15 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Nerealios neeilinės, ne kiekvienam subalansuotos salotos. Bet papuoš bet kurių ieškančių išskirtinių skonių stalą. Tobula suderinti, atrodo, nesuderinamus ingredientus. Ačiū, Rasa, nors netgi nežinau, ar atsimenu gerai, ką tuomet man susakėte prekybos centre, bet tai atrodė taip viliojamai, kad pabandyčiau ir eksperimentuočiau, netgi jeigu ne viską prisiminiau 🙂

Taigi, mums reikės kokio 100 g. špinatų lapelių, 100 g. aviečių, 125 g. (vieno tradicinio rutuliuko) mocarelos sūrio ir vieno avokado.

Viską supjaustome ar susmulkiname iki mums norimo dydžio (jeigu jūsų špinatai nerealaus dydžio, pasmulkinkite juos, tiesiog suplėšykite). Mocarelą supjaustome arba suplėšome gabalėliais, avokadą supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

O tuomet prasideda kūryba: pašlakstykite labai geru šalto spaudimo alyvuogių aliejumi, o jeigu nebijote eksperimentuoti, dar ir balzaminiu kremu (aš labai mėgstu balzaminį kremą su mandarinais). Nepadauginkite balzaminio kremo, jis tikrai būna intensyvaus skonio. Bet būtent jis kartais suteikia nepakartojamo skonio ir aromato. Ir nepamažinkite druskos (užmalkite jos šviežiai iš malūnėlio, gal netgi su citrinų žievelėmis arba laimu, būna tokių jau sumaišytų malūnėliuose).

Viskas, mėgaujamės puikiomis sveikomis salotomis. Jos ir yra patiekalas, ne garnyras prie ko nors 🙂

My tip

  • Kam patinka, užsiberkite mėgstamų riešutų. Man pinijos yra mėgstamiausios.

Ypatingi ne patiekalai, o jūs.

previous
Orkaitėje keptas baklažanas su mocarela ir pomidorais
next
Midijos su sidru ir grietine
previous
Orkaitėje keptas baklažanas su mocarela ir pomidorais
next
Midijos su sidru ir grietine

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment