0 0
Salotos su rūkyta vištiena

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0,5 kg. Vištiena, rūkyta
2 vnt. Kiaušiniai, virti
3-4 šaukštai Žirneliai, konservuoti
0,5 vnt. Agurkai
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
1 vnt. Salierų stiebai
3-4 šaukštai Majonezas
0,5 sultys Žaliosios citrinos (lime)

Salotos su rūkyta vištiena

"Firminė" gimtadienio mišrainė, kuri visada pavyksta

  • 20 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Šios salotos/mišrainė yra sočios, skanios, ir tikrai gali būti pagrindinis patiekalas ar labai gardus užkandis. Joms pagaminti reikia apie pusės rūkytos vištos. O gal tiesiog turite likutį, tuomet improvizuokite 🙂 Puiku, kuomet yra ir krūtinėlės, ir šlaunelių ar sparnelių, nes vien krūtinėlė šioms salotoms lyg ir per sausa. Nulupu visas odeles, supjaustau nedideliais, apie 1 cm dydžio kubeliais. Žodžiu, ne pernelyg smulkiai, ne kaip baltai mišrainei 🙂 Dar dedame porą stambokai supjaustytų virtų kiaušinių, apie pusę ilgavaisio agurko žiemą ar porą agurkėlių vasarą, visą ar pusę supjaustyto saliero koto, keletą šaukštų konservuotų žirnelių. Užmalame druskos, juodųjų pipirų, įspaudžiame pusės laimo sulčių, o tuomet viską sumaišome su mėgstamu majonezu (aš naudoju „Hellmann’s original“).

Iš tikro, visos dalys, išskyrus rūkytą vištą ir kiaušinius, yra „optional“. Galite rinktis daugiau agurkų ar daugiau žirnelių, o jei nepatinka saliero skonis, jo nedėkite (nors jis tikrai suteikia traškumo ir gaivumo, ko, šiaip jau, šiose salotose nėra). Žirnelių nereikėtų padauginti, nes jie, priešingai agurkui ar salierui, salotoms suteikia sotumo ir sunkumo.

My tips:

  • Ši mišrainė yra tobula su namine rūkyta višta, kurią užsisakau iš savo ilgamečio ūkininko. Aš visada už kokybiškus produktus. Geriau mažiau, bet geresnės kokybės. Mane visada labai stebina tie Jamie Oliverio laidų ar transliacijų komentarai, kurie teigia, kad jis visada siūlo naudoti tik namines vištas, kiaušinius ar bet kokį kitą produktą, ir tuomet viskas jau savaime gerai gaunasi. Tiesiog pamąstykime: na taip, galbūt brangiau, galbūt reikia susirasti ūkininką ar nuvažiuoti į turgų pas patikimą tiekėją, bet juk mes tai dedame į save 😉 Juk net kremą tepame ant savęs, o maistą dedame į save. Kodėl turėtume taupyti būtent čia? Aš tikrai esu linkusi sutaupyti, nepirkdama dar vieno pigaus gražaus megztinio, bet pirksiu kokybišką maistą sau ir savo šeimai. Tikrai iš gerų produktų yra lengviau pagaminti skaniai, bet taip ir turi būti. Stebuklų dažniausiai nebūna 😉
  • Šiaip ši mišrainė labai tradicinio skonio. Bet jei norite ją pagyvinti ir paįvairinti, galite įdėti džiovintų spanguolių, o gal netgi džiovintų juodųjų serbentų.

Buy cheap, buy twice.

 

 

previous
Avinžirnių kotletukai
next
Sluoksniuotos tešlos pyragas su mocarelos sūriu ir pomidoriukais
previous
Avinžirnių kotletukai
next
Sluoksniuotos tešlos pyragas su mocarelos sūriu ir pomidoriukais

Add Your Comment