Ingredients
-
1 butelis Raudonas vynas
-
100 ml. Trauktinė
-
300 g. Braškės, šviežios
-
1 vnt. Apelsinai
-
1 valg. šaukštas Medus
-
0,5 l. Mineralinis vanduo, gazuotas
Directions
Karštomis vasaros dienomis prisimeni visus gaivius gėrimus ir kokteilius, ragautus kelionėse tolimesnėse ar artimesnėse šalyse. Pavyzdžiui, „Aperol spritz“ pasidarė toks populiarus, kad beveik jau lietuvių gėrimas, o „Mimoza“ tinka visais sekmadieniais, net ir žiemą 🙂
Bet Facebook’o memories priminė apie prieš metus vykusius mokymus Tolede, o kartu ir vasaros vyno gėrimą bei sangriją (tai du skirtingi gėrimai, bet apie tai kitą kartą). Taip ir nusprendžiau paeksperimentuoti sulietuvintos sangrijos tema.
Reikės butelio raudono vyno (čia nieko nenorėjau „lietuvinti“). Butelį nebrangaus raudono vyno pilame į ąsotį (rinkausi ispanišką Tempranillo vynuogių vyną). Žinoma, už eurą, kaip Ispanijoje, negausime, bet į kokius 4-5 įsitekti įmanoma. Paprastai į sangriją pilamas brendis ar koks nors jų vietinės gamybos „samagonas“, bet, norėdama, lietuviško prieskonio, rinkausi „Čepkelių“ bruknių trauktinę (puikiai tiks „Bobelinė“ ar „Dainava“). Pilame pagal skonį, aš buteliui vyno pyliau 100 ml. Reikia šiek tiek cukraus, siūlyčiau rudąjį, bet aš rinkausi lietuvišką ankstyvųjų vasaros augalų medų iš kolegės Allos pievų. Viską sumaišome. Sudedame supjaustytus vaisius ar uogas. Galime rinktis kokius tik norime. Galime pjaustyti griežinėliais, bet man patinka viską nulupti ir supjaustyti patogiais valgyti gabaliukais. Nes pastovėję vyne jie skanūs ir „girti“, tai jau būtų nuodėmė išmesti. O kaip be lietuviškų braškių?? Jos ir į sangriją, ir užkąsti – visur puikiai tiks. Į sangriją dedu pasmulkintas, geriau ir greičiau pasidalina skoniais. Tuomet dedame į šaldytuvą (ąsotį rinkitės tokį, kuris tilps jūsų šaldytuve) ir laikome ilgokai, būtų gerai kelias valandas.
Patiekiant užpilame neutralaus skonio gazuoto mineralinio vandens (aš rinkausi „S.Pellegrino“, bet dėl lietuviškumo galite imti „Rasa light“), galime įdėti ledukų.
Pagaminama greičiau nei aprašoma 🙂
O prie sangrijos paieškojau tinkančių lietuviškų užkandžių: jų begalė. Labai tiko „Džiugo“ sūris, lengvesnis, „mild“ variantas. O lietuviškam varškės sūriui radau nerealų užtepą – karamelę su „Džiugo“ sūriu. Neapsakomai gardi.
Tai skanios ir šiltos vasaros, nes turime kuo atsigaivinti 🙂
Summer time,
And the living is easy…
One Comment Hide Comments
O jau kaip skaniai atrodo, tai nors liežuvį praryk….