• Home
  • Užkandžiai
  • Silkės užkandukai su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais obuoliukais bei slyvomis
0 0
Silkės užkandukai su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais obuoliukais bei slyvomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g. Silkė
4 dideli Svogūnai
kepimui, 2-3 šaukštai Alyvuogių aliejus
sauja Džiovinti obuoliukai
4-5 vnt. Džiovintos slyvos
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
0,5 arbatinio šaukštelio Rudasis cukrus
1-2 šaukštai Balzamiko actas
1-2 šaukštai Balzaminis acto kremas
patiekimui Juoda duona, skrudinta
patiekimui Spanguolės
patiekimui Pomidoriukai

Silkės užkandukai su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais obuoliukais bei slyvomis

Niekada neatsibostantis užkandis vakarienei ar vakarėliui

  • 20 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Silkė man tinka dažniau nei per Kūčias 😉 Ir patinka eksperimentuoti, derinti įvairius skonius. Esu Kūčioms pagaminusi silkę su bananais, ne visi įvertino, bet man patiko.

Šiame užkanduke iš tikro svarbiausi svogūnai, o ne silkė. Nes tokius pakaramelizuotus svogūnus galima naudoti su daug kuo. Tai nuo jų ir pradedame. Aš supjausčiau nemažais griežinėliais 4 didelius svogūnus, porą iš jų paėmiau raudonųjų, bet čia jau kaip norisi ar kokių turite. Keptuvėje pakaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus, beriame svogūnus ir kepiname, kol pasidarys skaidrūs. Kaitrą reikia stebėti, kad nepradėtų degti.

Tuo metu kokią saują džiovintų obuoliukų užpilame kelioms minutėms karštu vandeniu, kad suminkštėtų, tada supjaustome mažesniais gabaliukais. Slyvas taip pat supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Aš naudoju prancūziškas džiovintas Aženo slyvas be kauliukų iš „Romos skanumai“ internetinės parduotuvėlės, tai jos nepaprastai gardžios, sultingos, ir mirkyti jų tikrai nereikia. Bet jei turite kietesnių, galbūt reikės pamirkyti ar užpilti kartu su obuoliukais.

Tada, svogūnams jau pakepus, dedu į keptuvę vaisius, beriu kokį pusę šaukštelio rudojo cukraus, druskos, juodųjų pipirų, pilu keletą šlakelių balzamiko acto ir kreminio balzamiko acto su mandarinais (vėl iš „Romos skanumai“). Viską dar kokį 10 minučių pakepiname maišydami, ir štai – tobulas pagrindas užkandukams 🙂

Juodos skrudintos duonos riekeles supjaustau norimais dydžiais ir formomis, dedu po šaukštelį svogūnų, gabalėlį silkės ir po spanguolę, nes mano silkė buvo marinuota su spanguolėmis. Tiks ir šviežios spanguolės, žolelės ar pomidoriukai.

Skanaus!!

My tips:

  • Vietoj silkės labai tiks ir ančiuviai.
  • Tokie svogūnai puikiai tiks ir su ožkos sūriu, bus visai kitoks užkandis.

There are some days when I forget to eat the entire day, but then there are other days when I have first breakfast, second breakfast, elenevsies, luncheon, third breakfast, tea, dinner … …

previous
Orkaitėje keptos vištienos juostelės su džiūvėsėliais
next
Sūrios karamelės tinginys
previous
Orkaitėje keptos vištienos juostelės su džiūvėsėliais
next
Sūrios karamelės tinginys

Add Your Comment