Ingredients
-
2-3 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
1 nemaža galvutė Svogūnai
-
1 vnt. Morkos
-
1 nedidelė Paprika
-
apie 2 l.. bet gali būti daugiau Vanduo
-
1 kubelis Vištienos sultinys
-
1 stiklinė Skaldyti žirniai
-
0,5 stiklinės arba pagal skonį Miežių kruopos (skaldytos)
-
keletas žiupsnių (nebūtinai) Maistinės mielės
Directions
Skani, soti, lengvai pagaminama, labai draugiška piniginei 🙂 Visi dalykai kainuoja po kažkiek centų, bet bus gerai!
Visur dabar „trendina” perlinės kruopos, bet tos pačios miežinės, tik skaldytos, gali būti puikus variantas košei ar sriubai, o be to, palyginus greitai pagaminamas 🙂
Taigi, patys paprasčiausi ingredientai: skaldyti žirniai, skaldytos miežių kruopytės, morkos, svogūnai, paprika (galima nedėti, jei nemėgstate).
Porą šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus pakaitiname ir sudedame smulkiai supjaustytą svogūną (aš turėjau baltąjį, tai dėjau jį, bet tiks bet koks), lengvai kepiname, o po kokių 3 minučių beriame per burokinę tarką sutarkuotą morką ir smulkiais kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Vėl 3-4 min., kaitrą galime šiek tiek padidinti.
Tuo tarpu apie stiklinę žirnių kiaurasamtyje perplauname šaltu vandeniu. Puode užverdame kokį 1.5 litro vandens, sukrečiame žirnius ir apie pusę stiklinės miežių kruopyčių. Dedame kubelį mėgstamo kokybiško sultinio (dėjau vištienos). Morkoms ir svogūnams pasitroškinus, krečiame į puodą, leidžiame užvirti, sumažiname kaitrą ir, vis pamaišydami, verdame apie 20 min.
Sriuba tirštės, todėl tikrai reikia nepamiršti jos kartais pamaišyti, kad netrauktų prie dugno. Gausime sriubą su daug kremiškumo, bet nepertrintą, jausis ir žirniai, ir kruopos. Ir patiekimas labai priklausys nuo to, kokias sriubas mėgstate: jei labai tirštas, ši bus puiki, jei norite labiau ‘sriubos, o ne košės’, drąsiai skieskite vandeniu iki norimo tirštumo. Palikus rytdienai, ji dar labiau sutirštės.
Patiekiant galite paskaninti maistinių mielių dribsniais ir/arba mėgstamais žalumynais. Mielių dribsniai – tobulai tinka vietoj sūrio ar riešutų, sveikai ir skaniai 🙂
My tip:
Kam pritrūks sotumo ar skonių, tiks keletas riekelių šoninės, supjaustytos smulkiai ir paskrudintos ant keptuvės.