Ingredients
-
2-3 vnt. Burokėliai, žali
-
žiupsnis Druska
-
žiupsnis Kmynai
-
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
-
šlakelis Alyvuogių aliejus
-
400 g. Bemielė sluoksniuota tešla
-
apie 150 g. Feta sūris
-
apie 50 g., nebūtinai Ožkų pieno sūris
-
apie 50 g. Pistacijos, gliaudytos
-
keletas šlakelių (galima tiesiog aliejaus) Balzamiko actas, kreminis
-
kraštelių patepimui Kiaušinio trynys
Directions
Kepti burokėliai – mano mėgstamiausi. O ankstyvą rudenį, kai jie dar švieži, ką tik iš lysvės, – ypatingai!
Šie kepinukai pagaminami labai greitai, jeigu viską apgalvojame ir šiek tiek susiorganizuojame iš anksto 🙂
Taigi, burokėliai: Aš juos nuplaunu, nulupu, supjaustau apie 1 cm riekelėmis ir paprieskoniuoju: šiek tiek druskos, kmynų, mėgstamų žolelių ir ‘a kiss of olive oil’ – šlakelis gardaus alyvuogių aliejaus. Dedame kepti į karšto oro gruzdintuvę (vienu sluoksniu), 180 laipsnių temperatūroje, maždaug 5 minutėms. Aš dažniausiai renkuosi pailguosius burokėlius – jų griežinėliai gausis vienodesni.
Tuo tarpu užkaičiame orkaitę ir ruošiame tešlos gabalėlius. Supjaustome bemielę sluoksniuotą tešlą norimo dydžio gabalėliais, šiek tiek įpjauname pagal kraštus (apie pusę centimetro nuo kraštelio – ten įdaro nedėsime, o kraštelis labiau pasipūs). Burokėliams iškepus, dedame griežinėlius ant tešlos, patrupiname fetos sūrio, galima dar ir ožkos sūrio gabalėlį kitą, beriame mėgstamų riešutų. Šį kartą bėriau pasmulkintų gliaudytų sūdytų pistacijų, labai tiks ir pinijos. Pašlakstykime alyvuogių aliejumi arba kreminiu balzamiko padažu. Arba vietoj jų – po kokį pusę šaukštelio švelnaus čiatnio. Kraštelius patepame išplaktu kiaušinio tryniu.
Šauname į 200 laipsnių orkaitę kokioms 10 minučių, prižiūrėdami, kad krašteliai per daug neapskrustų. Štai ir viskas! Skanaus!
My tips:
- Burokėlius galite būti išsikepę iš anksto, pvz., orkaitėje, galbūt netgi kepdami kažkokį patiekalą – o burokėliai iškeps šalia.
- Pastaruoju metu dažnai renkuosi šviežią sluoksniuotą LIDL tešlą – nereikia skirti papildomo laiko atšildymui.