0 0
Sluoksniuotos tešlos pyragas su mocarelos sūriu ir pomidoriukais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g. Bemielė sluoksniuota tešla
250 g. Mocarela sūris
50 g. Fermentinis sūris
1-2 Kiaušiniai
150-200 ml. Grietinėlė
1 arbatinis šaukštelis Bazilikai, džiovinti
žiupsnis Druska
žiupsnis Pipirai
12-14 vnt. Pomidoriukai

Sluoksniuotos tešlos pyragas su mocarelos sūriu ir pomidoriukais

Greitai pagaminamas, bazilikais kvepiantis užkandis, o skanus tiek karštas, tiek šaltas

  • 50 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Kartais norisi ko nors lengvo, visomis prasmėmis: kad ir pasigamintų lengvai, ir skrandžiui būtų lengva, bet kad būtų skanu ir gražu… Tai šis pyragas, sakyčiau, prancūziško kišo transformacija, yra labai tinkamas tokioms progoms.

Mano keraminis kepimo indas yra apie 28 cm skersmens, tai pagrindui užteko apie 250 g. bemielės sluoksniuotos tešlos. Anksčiau dažnai rinkdavausi šaldytą, bet pastaruoju metu, kai atsirado šviežios (aš perku „Lidl“e), naudoju tokią, nes nebereikia galvoti apie atitirpinimą. Indą šiek tiek patepu sviestu, įtiesiu tešlą, šiek tiek prispaudžiu prie šonų, jeigu kažkur pritrūko kampelio, galima nupjauti nuo vienos pusės ir pridėti kitoje 🙂 Kadangi įdaras pagaminamas greitai, orkaitę jau užkaičiame, kad įkaistų iki maždaug 200 laipsnių.

Įdarui supjaustome skiltelę česnako, sutarkuojame ar smulkiais gabaliukais suplėšome mocarelą, patarkuojame šiek tiek mėgstamo fermentinio sūrio (nelabai aštraus skonio), įmušame 1-2 kiaušinius, supilame grietinėlę, pabarstome druska, užmalame pipirų. Šiam pyragui būtinai reikia bazilikų. Jei turime šviežių, puiku, o jei ne, į įdaro masę įberiame šaukštelį džiovintų. Beriant patrinkime tarp pirštų, kad geriau atsiskleistų aromatas. Sumaišę viską, pilame ant tešlos, palyginame, o tuomet išdėliojame pusiau perpjautus vynuoginius pomidoriukus. Juos galima spustelėti, kad šiek tiek panirtų į įdarą.

Šauname į orkaitę ir kepame 30-35 min. Į įdarą įmušus 2 kiaušinius, iškepusi masė bus tvirtesnė, bet man labiau patinka sūrio nei kiaušinio skonis, todėl mušu tik vieną kiaušinį, tuomet pyrago vidurys būna minkštesnis. Iškepus patartina kokias 5-10 min. palaukti, kad šiek tiek sutvirtėtų.

Patiekti galime su šviežiomis žolelėmis, pomidoriukais, bet tinka ir be nieko, nes čia pyragas – tiesiog imame ir valgome.

Jeigu kartais lieka, labai skanus ir šaltas.

What a wonderful life 🙂

 

previous
Salotos su rūkyta vištiena
next
Orkaitėje kepta kiaulienos išpjova su daržovėmis
previous
Salotos su rūkyta vištiena
next
Orkaitėje kepta kiaulienos išpjova su daržovėmis

Add Your Comment