Ingredients
-
700 g. Slyvos
-
5 Bananai
-
1 Apelsino sultys
-
1 Apelsino žievelė
-
450 g. Uogienių cukrus
-
1-2 a.š. Vanilinis cukrus
-
1 šaukštas Chia sėklos
Directions
Ši uogienė turbūt bus vasaros topas!! Vėl pagelbėjo uogienių cukraus receptai (www.dansukker.lt). Slyvų ir bananų imame tiek, kad iš viso susidarytų maždaug vienas kilogramas: apie 700-800 g. slyvų ir 5-6 bananus. Nuostabu, kad turiu kolegę, pas kurią auga laaabai skanios slyvos 🙂 Na, o su bananais tai jau nieko nepadarysi, teks pirkti. Numirkyto ir nuplauto apelsino žievelę nutarkuojame ir įspaudžiame viso apelsino sultis. Į puodą dedame visus supjaustytus vaisius, pilame apie 450 – 500 g. uogienių cukraus, įberiame vanilinio sukraus. Mano slyvos buvo tikrai saldžios, tai daugiau kaip 450 g. cukraus nereikėjo. Viską kiek pamaišome, kad atsirastų sulčių ir užkaičiame. Užvirus dar pakaitinti apie 10-15 min., o tada suberti chia sėklas. Viskas, tiek ir to darbo, o gautas rezultatas tinka ir prie sūrio, ir prie paukštienos, ir ant skrebučio.
My tip
- Supilsčius į stiklainiukus geriausia padėti kur vėsiau, bet šaldytuve laikyti tikrai nebūtina.