0 0
Šokoladinis vyšnių vyno pyragas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g. Kviečių miltai
45 g. Kakavos milteliai
1 arbatinis šaukštelis Soda
165 g. Rudasis cukrus
0,5 arbatinio šaukštelio Druska
250 ml. "Vorutos" vyšnių vynas
1/4 stiklinės Bruknių uogienė
1, sutarkuotas Obuoliai
5 šaukštai Alyvuogių aliejus
1 arbatinis šaukštelis Vanilinis cukrus
100 ml. Grietinėlė
100 mg. Juodasis šokoladas
papuošimui ar užpilui Braškės

Šokoladinis vyšnių vyno pyragas

Užburiančio aromato paprastai pagaminamas pyragas iš neįprastų ingredientų

  • 80 min.
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Pirmą kartą šį „tortinį“ pyragą kepiau, pamačiusi receptą „Žmonių“ žurnale. Tuomet kaip tik, pamenu, vyko tos šokių laidos, o vieno iš šokėjų draugė buvo Liucina. Labai gražus pasirodė vardas, labai gardus turėjo būti ir pyragas. Tai nedelsdama ir išbandžiau. Pasiteisino, pavyko, bet kartais vis pridedu savo skonių 🙂

Taigi, pradžioje į didesnį dubenį išsijoju 250 g. miltų ir 45 g. kakavos miltelių.

Į juos suberiu rudąjį cukrų (165 g.), šaukštelį vanilinio cukraus, pusę arbatinio šaukštelio druskos ir 1 arbatinį šaukštelį sodos.

O dabar imsimės mažiau įprastos skystosios dalies. Inde sumaišome 250 ml. „Vorutos“ vyšnių vyno, sudedame ketvirtį stiklinės bruknių uogienės (tiks ir braškių ar apelsinų, bet ne aviečių, pavyzdžiui, kad nebūtų sėklyčių), įpilame kokius 5 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus (jau keleri metai naudoju šviežią graikišką aliejų iš „Romos skanumai“ internetinės krautuvėlės) ir, viską sumaišę, pilame ant sausų produktų masės. Dėl „šlapumo“ aš dar įtarkuoju vieną obuolį.

Pamaišome ir krečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (man labiausiai patinka kokių 22-24 cm skersmens apvalus indas). Tortukas – pyragiukas nėra didelis, bet jis sotus 🙂 Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Patikriname, įbedę sausą peilį į vidurį, – jei neaplipęs, jau ir gerai.

Norint paprastesnio pyrago, jau galima ir valgyti. Jeigu šiltas, dar ir ledų rutuliukas tiks.

O jeigu pageidaujame „tortiškesio“ varianto, pasiruoškime glajų, kurį užpilsime ant atvėsusio pyragėlio. Pats paprasčiausias, bet labai vykęs glajus yra šis: metaliniame  ar kitokiame karščiui atspariame inde kaitiname 100 ml. grietinėlės, o kai ji beveik užverda, dedame gabalėliais sulaužytą labai kokybiško labai juodo šokolado plytelę (100 g.) ir maišome iki vientisos masės. Po kelių minučių, kai tokią gausime, pilame ant torto ir leidžiame, kad gražiai nubėgtų per kraštus. Žinoma, reikės palaukti, kol sustings – taigi, keletą valandų, bet geriausia ir ramiausia dūšiai – per naktį.

Vasarą tortą galime puošti šviežiomis braškėmis, o žiemą – idealiai tinka trintos šaldytos braškės. Paprasta, bet prabangu 🙂 Šokolado aromatas, kurį sustiprina vynas, puiki drėgna tekstūra, braškių užpilas – argi ne pagunda? 😉

 

Vienintelis būdas atsikratyti pagundos – jai atsiduoti. (Oscar Wilde)

 

 

 

previous
Aguonų tortas
next
Karštos bolivinių balandų salotos su daržovėmis
previous
Aguonų tortas
next
Karštos bolivinių balandų salotos su daržovėmis

Add Your Comment