• Home
  • Garnyrai
  • Spalvingas daržovių troškinys – ratatouille
0 0
Spalvingas daržovių troškinys – ratatouille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Padažui
2-3 skiltelės Česnakas
1 nedidelis Svogūnai
0,5 vnt. Paprika, raudonoji
1 nedidelė Morkos
1 arbatinis šaukštelis Prancūziškos žolelės
1 arbatinis šaukštelis Druska
1 arbatinis šaukštelis, gali būti rudasis Cukrus
2 valgomieji šaukštai Balzaminis actas
500 ml. Pomidorų tyrė
100 ml., nebūtinai Sojos grietinėlė
Daržovių sluoksniui
1 nedidelis Baklažanas
1 nedidelė Cukinija
2 vnt. Geltoni pomidorai
2 vnt. Pomidorai
žiupsnis pabarstymui Druska
žiupsnis pabarstymui Pipirai
daržovių pašlakstymui Alyvuogių aliejus
50 mg., nebūtinai Kietasis sūris

Spalvingas daržovių troškinys – ratatouille

Labai lietuviškai spalvingas prancūziškas patiekalas

  • 1 val. 30 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Smagus patiekaliukas – ir dėl savo spalvų, ir dėl filmuko pavadinimo 🙂

Sėkmingai susinaudoja daug daržovių, ypač vasaros pabaigoje, kai pats cukinijų, pomidorų derėjimo metas.

Pirmiausia pasigaminame padažą, kurį pilsime į kepimo indą, o ant jo sluoksniuosime, ir jame troškinsis daržovės. Ant 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus lengvai apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir pusę smulkiai supjaustytos raudonosios saldžiosios paprikos (2-3 min.), sudedame tarkuotą morką, smulkiai supjaustytas 2-3 česnako skilteles. Viską kepiname dar kokias tris minutes, bekepant suberiame arbatinį šaukštelį prancūziškų žolelių, o paskui supilame 500 ml. pomidorų tyrės, sudedame druską, cukrų (aš naudojau rudąjį), įpilame balzaminio acto. Maišydami ant mažos kaitros patroškiname kokias 10 min., kol susilieja visi skoniai. Pabaigoje įpyliau apie 100ml. augalinės grietinėlės „Alpro cooking”. Galima pilti paprastos riebesnės grietinėlės, galima visai nepilti.

Žinoma, į indą galima pilti ir kokio nors kitokio padažo. Manau, Beatos „Daržo choras” čia irgi tiktų. Bet tą savo pagamintą aš labai mėgstu ir naudoju visur: ir su avinžirniais, ir mėsos ar dešrelių likučiui pašildyti.

Daržovių pjaustymą pradedame nuo baklažano, nes supjausčiusi jį riekelėmis aš pabarstau šiek tiek druska, kad išsiskirtų skystis (baklažanas buvo parduotuvinis, tai taip visuomet ir darau). Visas daržoves supjaustome apylygio storio griežinėliais. Mano kepimo inde (24×18 cm.) tilpo 1 nedidelė cukinija, po du geltonus ir raudonus pomidorus, 1 nedidelis baklažanas. Pomidorai geriau kuo mažiau sultingi, geltonų tokių neradau, bet raudoni labai tinka tokie, kaip matote nuotraukoje. Sulčių juose nedaug, labai tinka netgi įdaryti. Viską supjaustę ir nuplovę bei nusausinę baklažano riekeles, į kepimo indą supilame pagamintą padažą, o tuomet į jį dedame spalvinguosius daržovių griežinėlius.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, uždengę folija, po to padidiname kaitrą iki 200 laipsnių, foliją nuimame, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome arba papurškiame alyvuogių aliejaus, užberiame tarkuoto kietojo sūrio ir kepame dar 15-20 min.

Jei valgysime vieną, tiks ciabatos riekelė prikąsti ir sugerti padažui. O šiaip tiks prie bet ko: aš patiekiau kaip garnyrą prie orkaitėje keptų mėsos ir cukinijų kotletukų su apvirtomis apkeptomis bulvytėmis. Gardumas neapsakytas 🙂 Jeigu lieka, kitą dieną bus irgi skanus.

La ratatouille, bet be žiurkyčių 🙂 🙂

 

previous
Traškios šviežių daržovių ir obuolių salotos
next
Aštrokas saldžiarūgštis agrastų padažas
previous
Traškios šviežių daržovių ir obuolių salotos
next
Aštrokas saldžiarūgštis agrastų padažas

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here