• Home
  • Sriubos
  • Sriubytė su kinva (bolivine balanda) ir žirneliais
0 0
Sriubytė su kinva (bolivine balanda) ir žirneliais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
apie 1 l. Sultinys
apie 0,5 puoduko Kinva (bolivinė balanda), 3 spalvų
1 sauja Žirneliai, šaldyti
1 nedidelė Morkos
1 nedidelis Svogūnai
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
0,5 arbatinio šaukštelio, nebūtinai Kuminas, nemaltas
0,5 arbatinio šaukštelio, nebūtinai Kmynai

Sriubytė su kinva (bolivine balanda) ir žirneliais

Soti aromatinga sriubytė

  • 25 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Soti, skani ir gana greita sriubytė su kinva ir šaldytais žirneliais.

Svarbiausia – turėti gero kokybiško sultinio, kuriame virsite sriubą. Mano virtas naminių vištų sultinys jau labai gražiai buvo pavirtęs į drebučius 🙂 Bet tikrai galite naudoti savo mėgstamą nusižiūrėtą sultinuką iš kubelių 🙂

Į maždaug vieną litrą sultinio beriame pusę puoduko kinvos kruopyčių ir verdame apie 15 min. Šį kartą rinkausi 3 spalvų kinvą.

O tuomet aš improvizuoju, taigi improvizuokite ir jūs.

Tradiciškai pakepinau ant alyvuogių aliejaus svogūno galvutę ir nedidelę sutarkuotą morką, į keptuvę įbėriau 0.5 arbatinio šaukštelio kumino, nes norėjosi šiek tiek rytietiško prieskonio. Galite jo neberti, arba man visada patinka kmynai – neutralesnis variantas. Viską sudedame į sriubą, įbėriau saują šaldytų žirnelių ir viskas paverda dar apie 5 minutes.

Paliekame dar kokioms 5 minutėms, kad skoniai susigyventų. Jeigu patinka, skaniname svogūnų laiškais. O tuomet valgome valgome…

previous
Omleto keksiukai su varške
next
Porų ir bulvių blyneliai
previous
Omleto keksiukai su varške
next
Porų ir bulvių blyneliai

Add Your Comment