Ingredients
-
apie 1 l. Sultinys
-
apie 0,5 puoduko Kinva (bolivinė balanda), 3 spalvų
-
1 sauja Žirneliai, šaldyti
-
1 nedidelė Morkos
-
1 nedidelis Svogūnai
-
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
-
0,5 arbatinio šaukštelio, nebūtinai Kuminas, nemaltas
-
0,5 arbatinio šaukštelio, nebūtinai Kmynai
Directions
Soti, skani ir gana greita sriubytė su kinva ir šaldytais žirneliais.
Svarbiausia – turėti gero kokybiško sultinio, kuriame virsite sriubą. Mano virtas naminių vištų sultinys jau labai gražiai buvo pavirtęs į drebučius 🙂 Bet tikrai galite naudoti savo mėgstamą nusižiūrėtą sultinuką iš kubelių 🙂
Į maždaug vieną litrą sultinio beriame pusę puoduko kinvos kruopyčių ir verdame apie 15 min. Šį kartą rinkausi 3 spalvų kinvą.
O tuomet aš improvizuoju, taigi improvizuokite ir jūs.
Tradiciškai pakepinau ant alyvuogių aliejaus svogūno galvutę ir nedidelę sutarkuotą morką, į keptuvę įbėriau 0.5 arbatinio šaukštelio kumino, nes norėjosi šiek tiek rytietiško prieskonio. Galite jo neberti, arba man visada patinka kmynai – neutralesnis variantas. Viską sudedame į sriubą, įbėriau saują šaldytų žirnelių ir viskas paverda dar apie 5 minutes.
Paliekame dar kokioms 5 minutėms, kad skoniai susigyventų. Jeigu patinka, skaniname svogūnų laiškais. O tuomet valgome valgome…