Ingredients
-
patepti kepimo indui Alyvuogių aliejus
-
1 rutuliukas, apie 120 g. Camambert sūris
-
apie 200 g., pagal norą Mėlynosios vynuogės, be kauliukų
-
3-4 šaukštai Balzaminis acto kremas
-
1-2 šaukštai Persikų uogienė
-
1-2 šaukštai pašlakstymui Alyvuogių aliejus
-
Prancūziškas batonas
-
12-15 riekelių, pagal norą Prancūziškas batonas
-
1-2 šaukštai pašlakstymui Alyvuogių aliejus
-
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
-
Patiekimui
-
pagal skonį (nebūtinai) Balzaminis acto kremas
-
pagal skonį (nebūtinai) Persikų uogienė
Directions
Nuostabus užkandis prie vyno, bet aš kartais patiekiu ir kaip desertą. Žodžiu, visaip gerai, tuo labiau, kad darbo ir stovėjimo prie viryklės – kelios minutės 🙂
Kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi ir per vidurį dedame camambert’o rutuliuką – apie 120 g. 2-3 užkandžiautojams (gali būti ir visai paprastas, o gal turite savo mėgstamą). Jį įpjauname kvadratėliais, o aplink beriame tamsias vynuoges (tikrai siūlau rinktis besėkles). Kai kurias vynuoges palieku mažomis kekelėmis, man tiesiog gražiau. Viską pašlakstome kreminiu balzamiko padažu. Mano mylimiausias – su mandarinais iš internetinės krautuvėlės „Romos skanumai”.
Šį kartą ant sūrio dėjau porą šaukštelių naminės lietuviškų persikų ir abrikosų uogienės, labai tiko. Bet galite rinktis pagal savo skonį: tradiciškai tiks figų uogienė, apelsinų džemas, o gal tiesiog norėsite užtepti kokį šaukštelį medaus.
Šauname į įkaitintą maždaug 190 laipsnių orkaitę maždaug 15 min. Po kokių 7-8 minučių kepimo paprastai kitame kepimo inde šalia pašaunu supjaustytas prancūziško batono riekeles, šiek tiek pašlakstytas alyvuogių aliejumi ir pabarstytas prancūziškų žolelių mišiniu.
Belieka dalintis ir skanauti: ant riekelės – gabalėlis sūrio, vynuogė, žinoma, dar tiks papildomai uogienės ar balzaminio kremo. Išbandėme netgi rožių džemą 🙂 Na, ir vyno taurė nepamaišys 🙂
A meal without wine is called breakfast 🙂