0 0
Su vynuogėmis keptas kamamberas (camambert)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
patepti kepimo indui Alyvuogių aliejus
1 rutuliukas, apie 120 g. Camambert sūris
apie 200 g., pagal norą Mėlynosios vynuogės, be kauliukų
3-4 šaukštai Balzaminis acto kremas
1-2 šaukštai Persikų uogienė
1-2 šaukštai pašlakstymui Alyvuogių aliejus
Prancūziškas batonas
12-15 riekelių, pagal norą Prancūziškas batonas
1-2 šaukštai pašlakstymui Alyvuogių aliejus
žiupsnis Viduržemio jūros prieskoninės žolelės
Patiekimui
pagal skonį (nebūtinai) Balzaminis acto kremas
pagal skonį (nebūtinai) Persikų uogienė

Su vynuogėmis keptas kamamberas (camambert)

Nuostabus užkandukas, kvepiantis Provansu, rožiniu vynu, pokalbiais su draugais

  • 20 min.
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Nuostabus užkandis prie vyno, bet aš kartais patiekiu ir kaip desertą. Žodžiu, visaip gerai, tuo labiau, kad darbo ir stovėjimo prie viryklės – kelios minutės 🙂

Kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi ir per vidurį dedame camambert’o rutuliuką – apie 120 g. 2-3 užkandžiautojams (gali būti ir visai paprastas, o gal turite savo mėgstamą). Jį įpjauname kvadratėliais, o aplink beriame tamsias vynuoges (tikrai siūlau rinktis besėkles). Kai kurias vynuoges palieku mažomis kekelėmis, man tiesiog gražiau. Viską pašlakstome kreminiu balzamiko padažu. Mano mylimiausias – su mandarinais iš internetinės krautuvėlės „Romos skanumai”.

Šį kartą ant sūrio dėjau porą šaukštelių naminės lietuviškų persikų ir abrikosų uogienės, labai tiko. Bet galite rinktis pagal savo skonį: tradiciškai tiks figų uogienė, apelsinų džemas, o gal tiesiog norėsite užtepti kokį šaukštelį medaus.

Šauname į įkaitintą maždaug 190 laipsnių orkaitę maždaug 15 min. Po kokių 7-8 minučių kepimo paprastai kitame kepimo inde šalia pašaunu supjaustytas prancūziško batono riekeles,  šiek tiek pašlakstytas alyvuogių aliejumi ir pabarstytas prancūziškų žolelių mišiniu.

Belieka dalintis ir skanauti: ant riekelės – gabalėlis sūrio, vynuogė, žinoma, dar tiks papildomai uogienės ar balzaminio kremo. Išbandėme netgi rožių džemą 🙂 Na, ir vyno taurė nepamaišys 🙂

A meal without wine is called breakfast 🙂

 

previous
Vištienos šlaunelių kepsneliai su apelsininiais pipirais
next
Itališki nokiai (gnocchi) su pievagrybių padažu
previous
Vištienos šlaunelių kepsneliai su apelsininiais pipirais
next
Itališki nokiai (gnocchi) su pievagrybių padažu

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here