Ingredients
-
1 riekė Juoda duona, skrudinta
-
užtepimui Sviestas
-
keletas riekelių/gabalėlių Sūris su mėlynuoju pelėsiu
-
1 arbatinis šaukštelis Apelsinų džemas
-
keletas riešutėlių, pagal skonį Pinijos
Directions
Pavadinime kaip ir viskas pasakyta 🙂 Skrudintuvėje ar orkaitėje paskrudiname juodos duonos riekeles. Man labai patinka juoda duona ir jos derinys su sūriu bei džemais, bet tikrai galite rinktis prancūzišką batoną, mėgstamus trapučius ar krekerius. Tepame sviesto, dedame pelėsinio sūrio, o ant viršaus – pagal skonį apelsinų džemo. Keletas pinijų ant viršaus suteiks pikantiškumo.
Apie sūrį: išbandžiau daugumą Lidl’e atsiradusių sūrių iš lentynos „Sūrių pasaulio atradimai”. Be galo patiko sūris su mėlynuoju pelėsiu „Blu Fou”. Kvapnus, ryškaus aromato, bet neaštrus, o valgant pasitaikantys kristalėliai tirpsta burnoje. Vertas jūsų dėmesio, o ir pakuotės man labai patinka – galima rinktis visai mažytę, jei nesate tikri, ar patiks.
Apie džemą: turiu silpnybę apelsinų džemams, perku visokius ir ragauju. Labai patinka (ir čia tinka) džemai su žievelėmis, kurios suteikia šiek tiek kartumo, pikantiškumo. Pastaruoju metu esu atradusi nuostabų graikišką apelsinų džemą iš „Romos skanumai” internetinės krautuvėlės – sudėtyje 85% apelsinų (be žievelių kartumo). Bet gal jūs turite savo pagaminto? 🙂
Rezultatas l a b a i l a b a i skanus!!
Improvisation is the best solution 🙂