0 0
Sūrios karamelės tinginys

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 g. Sūrūs krekeriai
1 skardinėlė Karamelizuotas saldintas pienas
180 g. Sviestas
žiupsnis Druska

Sūrios karamelės tinginys

Saldu su sūriais potėpiais viename...

  • 20 min.
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Labai smagu improvizuoti su tais tinginukais 🙂 Šį, su sūria karamele, paprasta pagaminti, tik va, anot jo įkvėpėjos Beatričės, tam būtinai reikia latviško karamelizuoto pieno su cukrumi („Rududu“ netinka). Tai to latviškojo būna didesniuose „Iki“ prekybos centruose, bet esu pabandžiusi ir su „Rimi“ karamelizuotu pienu su cukrumi, kaip ir pavyko.

O gaminimas visiškai paprastas. Pirmiausia nemažame dubenyje susilaužau sūrius krekerius. Aš dažniausiai naudoju porą pakelių „Tuc original“ ir porą pakelių panašių į „Tuc“, tik iš „Lidl’o“. Žodžiu, turi būti apie 400 g. sūresnių krekerių.

Pakelį sviesto (paprastai užtenka 180 g.) ištirpinu kitame dubenyje ant labai mažos kaitros (jei netingiu, ant puodo su garais), supilu skardinę to stebuklingo karamelizuoto pieno ir vis maišau, kol pasidaro vientisa masė. Tuomet sumaišau tą gautą karamelę su krekeriais. Galima visų iš karto nesuberti, nes kartais kažkodėl man atrodo, kad jų jau per daug. Pamakaluojame, gerai pagrumdome mediniu šaukštu, kad kuo geriau išsimaišytų, beriame žiupsnį stambesnės akmens druskos ir ruošiamės „supakavimui.“

Imu dvigubą sluoksnį maistinės plėvelės ir, sukrėtusi pusę ar trečdalį masės, visaip pakočioju, paspaudau, kad susispaustų. Tai tų tinginukų galime susivynioti pagal poreikį – du, tris, keturis 🙂 Ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Skonis nerealus, kas nesibaimina saldaus/sūraus žaidimo viename kąsnyje.

My tips

  • Šį kartą tas „tip“ būtų ne mano, o visai negaminančios draugės (tik tinginį gaminančios, būtų tiksliau) Beatričės: šis tinginys turi būti su rome išmirkytomis „girtomis“ razinomis. Tikrai, skonis tobulas 🙂
  • Esu bandžiusi ir su rome mirkytomis džiovintomis slyvomis. Aženo slyvas be kauliukų supjausčiau gabalėliais, pamirkiau rome per naktį. Skonis buvo puikus, visgi konsistencija kiek per minkšta. Galbūt, kas rinksitės šį variantą, reiktų kiek daugiau krekerių, kad sugertų drėgmę. Bet, kadangi mūsų šeimoje yra nevalgančių netgi rome išmirkytų razinų ir džiovintų slyvų, paprastas variantas be vaisių pasiteisina labiausiai.
  • Be abejo, tinginys nebūtinai visas turi būti šaldomas 🙂 🙂 Nepatikėsite, kiek jo yra suvalgoma šilto, vos sumaišius visus ingredientus!! Siūlau pabandyti 🙂

 

 

previous
Silkės užkandukai su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais obuoliukais bei slyvomis
next
Orkaitėje troškinti kopūstai su šviežiomis dešrelėmis
previous
Silkės užkandukai su karamelizuotais svogūnais ir džiovintais obuoliukais bei slyvomis
next
Orkaitėje troškinti kopūstai su šviežiomis dešrelėmis

Add Your Comment